eur:
389.16
usd:
361.6
bux:
68581.79
2024. május 7. kedd Gizella

Fennakadások a vasúti közlekedésben

Nyugat-Dunántúlon a csütörtök esti vihar után normalizálódott a vasúti közlekedés, Zalaegerszegről azonban késve indulnak a szerelvények, az Eger-Füzesabony vonalon pótlóbuszok járnak, Hegyeshalomnál az osztrákok leállították a vonatokat - tájékoztatta a Mávinform péntek reggel az MTI-t.

Maklár és Eger között péntek hajnalban egy közúti jármű magas rakománya leszakította a felsővezetéket. A Füzesabony-Eger vonalon emiatt, várhatóan péntek délig, vonatpótló buszok szállítják az utasokat - írták.

A zalaegerszegi állomáson a városi áramellátás szünetelése miatt nem működik a vasúti biztosítóberendezés, emiatt onnan 20-30 perces késéssel indulnak a reggeli vonatok.

Prága felől a csütörtök esti vonatok még nem érkeztek meg sem a párkányi, sem a szobi határállomásra. Emiatt a Keleti pályaudvarról nem tud elindulni - szerelvény hiánya miatt - a Hungária EC Hamburgba és a Varsovia EuroCity Varsóba.

Hegyeshalomról az osztrák vasút időjárási okok miatt nem fogad vonatot és nem is indít Magyarország felé. A csütörtök esti müncheni Kálmán Imre EN vonat is ott vesztegel még.

A csütörtök esti nyugat-dunántúli viharos időjárás több vasútvonalon gondot okozott. Kidőlt fák, megsérült felsővezetékek akadályozták a közlekedést Zalaegerszeg- Zalaszentiván, Zalaegerszeg-Bak, Nagykanizsa-Zalakomár, Ukk-Őriszentpéter, Gyömöre-Győrszemere, Győrszabadhegy-Pannonhalma, továbbá Ács-Győr-Kimle-Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom között. A hajnali üzemkezdetre mindenütt eltávolították a sínekre dőlt fákat, helyreállították a megsérült vezetékrendszereket, így ott menetrend szerint közlekednek a vonatok - közölték.

Az aktuális helyzetről a MÁV-csoport honlapján ( www.mavcsoport.hu) a Vonatinfón, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatnál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon lehet tájékozódni. Telekom-hálózatból hívható a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es szám is - hívta fel a figyelmet a Mávinform.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×