INFORÁDIÓ 
2019. október 17. csütörtök
Hedvig

szülők háza alapítvány

verőce

élménytábor

tábor

Tábor, ahol az élmények fontossá tesznek

Tábor, ahol az élmények fontossá tesznek

Infostart / InfoRádió

A Szülők Háza Alapítvány élménytáborában változatos programokon vehetnek részt a gyermekek - mondta a szervezet elnöke az InfoRádióban. Regős Judit hozzátette, a nyaralók főleg budapesti gyermekotthonokból érkeztek.

Már a második hetét töltik a gyermekotthonból érkező táborozók Verőcén – mondta el a Szülők Háza Alapítvány elnöke. Regős Judit hozzátette,

a vártnál is jobban érzik magukat.

„Azért a vártnál, mert a gyerekek többségét már az év folyamán megismertük és tudjuk, milyen aranyosak, de így, hogy reggeltől estig együtt töltjük a napokat, még jobban megismerkedhetünk egymással.”

A táborozók egyébként gyermekotthonban élnek, Regős Judit szavai szerint

„ők Magyarország egyik rejtett erőforrásai.”

A Fővárosi Önkormányzat által biztosított kéthetes táborban különböző sport, drámapedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt.

„Ma például sárgabarack befőttet készítünk és palacsintát sütünk. Járunk a Duna-partra és a váci strandra, hiszen nagyon meleg van, de megyünk vonatozni is. A legfontosabb, hogy nagyon sok minőségi időt töltünk együtt.

Nagyon sok ölelést adunk és kapunk.

Van időnk arra, hogy a Tegyél jót! Ülj mellém!-kampány szlogenjének megfelelően valóban leüljünk a gyerekek mellé, és sokat beszélgessünk velük.”

Valódi közösség formálódik – jegyezte meg a Szülők Háza Alapítvány elnöke. Regős Judit hozzátette, gyönyörű történeteik vannak.

„Egy süketnéma kisfiúnak például egy másik gyerekotthonban élő gyerek tanított meg kimondani a nevét. A sok programon átélt élmények felszabadítják a gyerekeket, azt is érzik, hogy fontosak. Sok barát, önkéntes érkezik egy-egy napra, miattuk.

Ez visszaadja a hitüket saját magukban.”

Ez a tábor fő célja, hiszen ezek a gyerekek már sokat sérültek, mire eljutottak a gyermekotthonba – hangsúlyozta Regős Judit.

Kapcsolódó hang

Tábor, ahol az élmények fontossá tesznek
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018