eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lopott benzinnel jártak a rendőrök

Orgazdasággal vádol a Budapesti Nyomozó Ügyészség három rendőrt, akik rendszeresen vásároltak egy üzemanyagtolvaj-bűnszervezettől, és tudatában voltak annak, hogy a benzin lopott – közölte Fürcht Pál fővárosi főügyészhelyettes.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben összesen nyolc emberrel szemben emelt vádat: öt embert bűnszervezetben elkövetett sikkasztással, az eltulajdonított üzemanyagból vásárló három rendőrt pedig üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettével.

Az ügy elsőrendű és másodrendű vádlottja korábban egy budapesti benzinkúton dolgozott kútkezelőként, munkaviszonyuk azonban 2011-ben megszűnt. A vádirat szerint a két férfi ezután üzemanyag-szállító sofőrökkel együtt elhatározta, hogy rendszeresen gázolajat és benzint lopnak a teherautókból. A Magyar Időkben az olvasható, hogy a szervezés és a sofőrökkel való kapcsolattartás az ő feladatuk. Utóbbiak részesedésért cserébe oda hajtottak a járművekkel, ahova az irányítók mondták, a helyszíneken pedig az erre a célra rendszeresített csövekkel az üzemanyagot naponta többször leszívták, majd üzemanyag-tároló kannákba töltötték. Az első- és a másodrendű vádlott ezután az ellopott üzemanyagot értékesítette az aktuális kiskereskedelmi árnál kedvezőbb áron, literenként átlagosan 280-310 forintért.

Az ügy harmad- és negyedrendű vádlottja az ügyészség szerint 2014-től segített az ellopott üzemanyag tárolásában és továbbértékesítésében. Az üzemanyagot földbe ásott tartályban, illetve zárt ajtóval védett garázsban tartották, és onnan értékesítették.

Az ügy ötödrendű vádlottja az egyik sofőr, a hatod-, a heted- és a nyolcadrendű vádlott pedig rendőr, ők a vád szerint a lopott üzemanyagból rendszeresen vásároltak úgy, hogy tisztában voltak azzal, az üzemanyag bűncselekményből származik.

Az ügyészség szerint a vádlottak 2014 májusa és 2015 áprilisa között legalább 36 ezer liter üzemanyagot tulajdonítottak így el - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×