eur:
393.46
usd:
367.7
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Gyógyszer tízszeres áron Ausztriából - lapszemle

Gyógyszer tízszeres áron Ausztriából - lapszemle

Napokon belül megalakul az első közérdekű nyugdíjas-szövetkezet, a Szomszédok. Tízszeres áron Ausztriából szerzik be a betegek a zöld hályog kezelésére szolgáló gyógyszert, amely már hónapok óta szinte sehol sem kapható Magyarországon – írta a Magyar Nemzet. A Napi.hu cikke szerint veszély fenyegeti a második világháború utáni másfél évtizedben született korosztály tagjait.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy napokon belül megalakul az első közérdekű nyugdíjas-szövetkezet, a Szomszédok. A lap szerint folyamatban van a szervezet bejegyzése, így várhatóan már ebben a hónapban csatlakozhatnak a dolgozni akaró idősek. A munkaadói kör már rendelkezésre áll, ugyanis a diákszövetkezetekkel kapcsolatban álló foglalkoztatók adnak munkát a nyugdíjasoknak is, ami azonban nem veszélyezteti a fiatalok állását.

A Magyar Nemzet tízszeres áron rendelt gyógyszerekről ír. A napilap úgy tudja, hogy nem csupán akadozik az ellátás a Magyarországon a csaknem százezer embert érintő zöld hályog kezelésére alkalmazott egyik gyógyszerből,

valójában szinte sehol nem lehet kapni az országban, a betegek egy része ezért több mint tízszeres áron Ausztriából rendeli a szemcseppet.

A gyógyszerre pedig nagy szükség lenne, hiszen naponta keresik a betegek.

Gazdasági lapszemle

A Világgazdaság arról ír, hogy az elmúlt hat évben tovább nőtt a lakosság leggazdagabb 10 százalékának részesedése a megtermelt jövedelemből, míg a legszegényebbeké csökkent. A GKI Gazdaságkutató Zrt. elemzése szerint míg 2010-ben a leggazdagabbaknak a jövedelmek 20,2 százaléka jutott, addig 2016-ban már 22,6 százalék.

A legvagyonosabbak gyarapodása a szegényebbek kárára valósult meg:

a legalsó 10 százalék ugyanis 2010-ben még a jövedelmek 4,2 százalékával rendelkezett, 2016-ban pedig már csak 3,3-del.

A Napi.hu cikke szerint veszély fenyegeti a második világháború utáni másfél évtizedben született korosztály tagjait. A jó hír az, hogy tovább élnek, a rossz azonban, hogy negatív pénzügyi döntéseik nyomán romolhatnak életkörülményeik. Szakértők úgy vélik,

egyre jobbak az idősek az életkilátásai, tovább élnek, mint a szüleik, de megnőtt a kockázata annak, hogy az idős korukra elfogy a félretett pénzük.

A Portfolión arról lehet olvasni, hogy Németországban is csökken a dízelautók népszerűsége. Júniusban 327 693 személygépkocsit értékesítettek Németországban, 3,5 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Dízel autókból 9,1 százalékkal kevesebbet adtak el az idei év első hat hónapjában, mint tavaly, a benzines autók eladása viszont 11,7 százalékkal emelkedett a január-júniusi időszakban.

Gyógyszer tízszeres áron Ausztriából - lapszemle

A Pénzcentrum guruló nyaralókról és lakókocsis üdülésekről közöl cikket. A portál kiemeli, hogy a lakóautóval meg lehet spórolni a szállás árát, hiszen a lefoglalt szoba helyett csak a kempinget kell keresni. Egy átlagos lakóautót hét napra 300 ezer forintért lehet bérelni, ha valaki vásárolni szeretne, egy 2011-es, jól felszerelt modellért 10 milliót forintot kell fizetnie.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×