eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Megdöbbentő hírek az új budapesti Vidám Parkról

Megdöbbentő hírek az új budapesti Vidám Parkról

Valószínűleg még hosszú ideig nem lesz korszerű vidámpark Budapesten, és szinte esély sincs arra, hogy a Disney Worldhöz hasonló attrakció létrejöhessen Magyarországon. Hiába vannak vidámparki beruházásra megfelelő területek, a kerületeket továbbra sem kereste meg befektető - írta a Magyar Idők.

Továbbra sincs befektetői szándék korszerű vidámpark létesítésére Budapesten. Újpest önkormányzatához - amely több, szórakoztatóparki funkcióra is alkalmas területet tud ajánlani a befektetőknek - az elmúlt több mint fél évben nem érkezett ilyen megkeresés.

A Magyar Idők kérdésére a XV., a XVI., a XIX. és a XXII. kerület is ugyanezt a választ adta. Az egykori Vidám Parknak két évszázadon keresztül, 2013 őszéig helyt adó Zuglóban sem jelentkezett ilyen szándékkal vállalkozó. Itt élménypark létesítésére alkalmas területe az önkormányzatnak nincs, az erre elvileg alkalmasnak mutatkozó terület állami tulajdonban van.

Megdöbbentő hírek az új budapesti Vidám Parkról

A Wing Zrt. az ország egyik vezető ingatlanvállalkozása is letett arról, hogy élményparkot létesítsen. A 2012 őszén beharangozott projekt területe már nincs a Wing birtokában, és a Magyar Idők információi szerint az ingatlanfejlesztő cég

jelenleg nem is tervezi, hogy ilyen beruházásba fogjon.

A Wing korábbi elképzelése szerint a IX. kerületben, közvetlenül a Duna-parton egy korszerű, színvonalas vidámparkot hozott volna létre, a Dunát mint lehetőséget is kihasználva. 

A tervek azonban lekerültek a napirendről, a területet pedig – a 2024-es nyári olimpiai pályázattal összefüggésben – a Wingtől a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vette meg.

A budapesti Vidám Park a Városligetben működött 1950. május 22-től 2013. szeptember 30-ig, 6,5 hektárnyi területen. 

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×