eur:
394.06
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Megdöbbentő adat a magyarok internetes öngyógyításáról

Megdöbbentő adat a magyarok internetes öngyógyításáról

Ajánlás útján és az interneten keres magánorvost a páciensek többsége - derül ki a Praxis Akadémia kutatásából. A felmérés szerint a megkérdezettek jelentős többsége a betegségéről, tüneteiről is a világhálón tájékozódik, és nem keresi fel a rendelőt.

Körülbelül 30 ezer orvos tagja van a kamarának, és ebből úgy becsülik, nyolcezer tevékenykedik magánorvosként is. Nincs hivatalos definíciója annak, hogy ki számít ma magánorvosnak Magyarországon - mondta az InfoRádiónak Straub Fanni, a Praxis Akadémia alapítója.

Vannak olyan szakterületek, amelyekről nehéz elképzelni, hogy magánellátásban működjön, ilyen például az intenzívellátás vagy az onkológia.

A felmérés szerint a magánpraxisban dolgozók idősebb orvosok, legalább tíz éve magánpraxisban dolgoznak, ennek ellenére a pácienseket egyre inkább az interneten találnak. A kutatás szerint azonban még mindig az ajánlás a legfontosabb, de utána még ezt is leellenőrizzük a világhálón.

Magyarország élen jár abban, hogy a betegek mennyire keresik a gyógyulást az internetes források között, több mint hatvan százalék az interneten tájékozódik a betegségéről. A kismamáknál még nagyobb ez az arány, 73 százalék részesíti előnyben a netet tájékozódásként.

"Előbb tájékozódnak a betegek az internetről, mielőtt orvoshoz fordulnak, vagy gyakran előfordul, hogy el sem mennek végül az orvoshoz" - mondta Straub Fanni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×