eur:
392.85
usd:
366.2
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Díjazzák a családbarát vállalatokat

Díjazzák a családbarát vállalatokat

Ötvenmillió forinttal támogatta a kormány a gyermekvállalást népszerűsítő Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat. A szervezet így országos hálózattá fejlődött - mondta az InfoRádióban Skrabski Fruzsina, a mozgalom vezetője.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a kezdetek óta együttműködik a kormánnyal, de piaci cégek támogatásából igyekszik megélni – mondta a szervezet vezetője. Skrabski Fruzsina hozzátette, az Emberi Erőforrások Minisztériumától év végén kapott, ötvenmillió forintos támogatásból országszerte 12 helyi szervezet alakult.

A mozgalom vezetője elmondta,

az így országossá bővült hálózat célja az aktív közösségteremtés, mert mint fogalmazott: támogató közösségekben születnek meg a kívánt gyerekek.

„Ilyen például a családbarát vállalat, mi ezeket díjazzuk. Azt látjuk, az ilyen cégekben kimagasló a gyerekszám.”

A mozgalom munkájáról szólva Skrabski Fruzsina kiemelte: konferenciákon, népszerűsítő kiadványokkal próbálják elérni a fiatalokat és rávenni őket, hogy merjenek családot alapítani. Mint mondta, vannak gyermekvállalást népszerűsítő termékeik is.

„A fehér, mintás babazászló arra szolgál, hogy

ne csak akkor legyen a házon zászló, ha meghal valaki, akkor is, ha baba születik.

A vándorbölcsőt pedig félévente sorsoljuk, mindig más baba kerül bele.”

Díjazzák a családbarát vállalatokat

Skrabski Fruzsina elmondta: családbarát felsőoktatási programot indítottak, egyelőre azt kutatják, milyen támogatás kell ahhoz, hogy a fiatalok már egyetemi éveik alatt gyermeket vállaljanak, ahogyan ezt a szüleik generációja tette.

„Családi kollégiumi szobák, rugalmas órarend, támogatás. Az év végén elkészülő reprezentatív kutatás alapján javaslatokat készítünk a kormánynak.”

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője szólt arról is, hogy

kiemelten foglalkoznak az édesapákkal,

külön apa munkacsoportot alapítottak, és évente három-négy konferenciát is szerveznek, ahol az apák szerepét vizsgálják a családban - mondta Skrabski Fruzsina.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a közös sajtótájékoztatón kiemelte: vannak Magyarországon civil szervezetek, amelyek "valódi értékeket közvetítenek, valódi ügyek mellé állnak, és valódi emberek állnak mögöttük. Ezekkel a szervezetekkel igyekszünk a lehető legtöbb formában együttműködni, hiszen az értékeink és a céljaink hasonlók, az eszköztárunk viszont különbözik".

Az államtitkár elmondta, a mozgalmat alapító Kopp Máriáról és férjéről, Skrabski Árpádról elnevezett nemzetközi demográfiai kutatóintézetet hoznak létre a közeljövőben, hogy ebben a formában is őrizzék a házaspár örökségét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×