eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Orbán már népszerűbb Botkánál

Orbán már népszerűbb Botkánál

Növelte támogatottságát a Fidesz és Orbán Viktor kormányfő is – áll a Publicus felmérésében.

Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága egy százalékpontot növekedve 26 százalék – derül ki a Publicus Intézetnek a Vasárnapi Hírek megbízásából készült, reprezentatív közvélemény-kutatásából. Az MSZP tábora nem változott, így 14 százalékos, a Jobbik viszont egy százalékpontot növekedett és 11 százalékon áll.

A többi párt támogatottsága nem változott. Az LMP és a DK támogatottsága változatlanul 3-3 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban nem érte el az egy százalékoat, és most sem sikerült ez a Párbeszédnek, és az MLP-nek sem. A Kétfarkú változatlanul 1 százalékon áll, a Momentum a múlt hónaphoz hasonlóan 2 százalékon áll.

A bizonytalanok aránya két százalékpontot csökkenve 39 százalék.

Orbán Viktor kormányfő népszerűsége 42 pontos, ami a múlt hónaphoz képest 2 pontos növekedés, viszont januárhoz képest összesen még 7 pontos visszaesés.

Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt népszerűsége a múlt hónaphoz képest két pontot csökkenve, 41 pont. Ez januárhoz képest egy pontos növekedés, viszont ezen változások okán Orbán és Botka között a különbség hibahatáron belülire apadt.

Vona Gábor (Jobbik) népszerűsége két pontot növekedve 36 pont. Ez januárhoz képest öt pontos növekedés.

Gyurcsány Ferenc (DK) népszerűsége további egy pontot csökkent, így 18 pont. Ez januárhoz képest három pontos csökkenés.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×