eur:
395.25
usd:
365.65
bux:
65394.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A kormány is megszólalt a CEU-tárgyalások után

A magyar kormány nyitott a felsőoktatással kapcsolatos tárgyalásokra, és a magyar törvényeknek megfelelő megállapodásra. Ugyanakkor a tárgyalásokon nem kell a tanszabadságot megvédeni, mert Magyarországon a tanszabadságot senki sem veszélyezteti - hangsúlyozta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke.

Menczer Tamás hozzátette: a tárgyalásoknak szintén nem célja a magyar törvény megváltoztatása, ugyanis a törvényalkotás Magyarországon a parlament feladata, és nem külföldi szereplőké.

A tárgyalásoknak azonban célja annak megvizsgálása, hogy mely külföldi egyetem felel meg a magyar törvényi előírásoknak. Altusz Kristóf miniszterelnöki megbízott ennek megfelelően eredményes tárgyalásokat folytatott Marylandben, és tárgyalt New York állam képviselőivel is - hangsúlyozta a sajtófőnök.

A magyar előírásokat egyáltalán nem kifogásolják kínai, malajziai és thaiföldi tárgyalópartnereink, és a háromból két amerikai egyetem is együttműködőnek mutatkozik. A magyar előírásokat nem kifogásolta az amerikai kormány oktatási minisztere sem, aki Balog Zoltánnak írt levelében egyáltalán nem beszélt az akadémiai szabadság sérelméről - tudatta Menczer Tamás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×