INFORÁDIÓ
2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

állatok

meleg

nyár

szállítás

Ők a legkiszolgáltatottabbak hőségriadó idején

Ők a legkiszolgáltatottabbak hőségriadó idején

Infostart

Szigorúan ellenőrzik az állatok szállítását különösen a nyári nagy melegben -mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állatvédelmi Igazgatóságának helyettes vezetője.

Ahogy az embereket, az állatokat is megviseli az extrém magas hőmérséklet, de ameddig mi be tudunk húzódni árnyékos, hűvös helyre,

az állatok ki vannak nekünk szolgáltatva,

ezért nagyon oda kell figyelni rájuk – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állatvédelmi Igazgatóságának helyettes vezetője. Pallós László hozzátette, fontos, hogy a szabadban lévő állatoknak biztosítsunk árnyékos helyet és folyamatosan kapjanak ivóvizet.

„A zárt telepeken, ahol nagy létszámban tartják az állatokat, mesterséges szellőztetőberendezés biztosítja a klímát, kiemelten fontos, hogy ez megfelelően működjön.”

A hivatal azt javasolja, hogy lehetőség szerint a haszonállatok szállítását a hajnali és az esti, hűvösebb órákra időzítsék – mondta Pallós László. Hozzátette, hosszútávú szállítás esetén a hatósági állatorvosok szigorúan betartatják az állatvédelmi előírásokat.

„A héten éppen egy uniós ellenőrző csapat vizsgálja ezeknek a teljesülését.

Az előírások meglehetősen szigorúak,

például pontos tervezést követelnek meg. A járműveknek nyomkövető-, hőmérsékletregisztráló-rendszerrel kell rendelkezniük, automata önitatóval folyamatos ivóvíz-ellátást kell biztosítani, és bizonyos időközönként meg is kell állni megitatni az állatokat.”

Ők a legkiszolgáltatottabbak hőségriadó idején

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állatvédelmi Igazgatóságának helyettes vezetője elmondta, bizonyos idő után huszonnégy órás pihenőre istállóba is kell hajtani az állatokat, ahol meg kell etetni és itatni őket.

„A hatóság különösen ebben a nagy melegben szigorúan veszi az előírások betartását. Az uniós rendelet a nyolc órán túli szállítás számít hosszútávú utazásnak.”

Kapcsolódó hang

Melegben még szigorúbban betartatják az állatok szállítási előírásait
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018