INFORÁDIÓ
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella

magyar idők

belföld

rendszám

e-autó

Megint változtat a kormány a rendszámokon

InfoRádió

Még idén megduplázzák az elektromos töltőket – olvasható a Magyar Időkben. 100-100 elektromos töltőt telepítenek a fővárosban, a megyeszékhelyeken és a népszerű üdülőhelyeken; elfogadják az átfogó e-mobilitási törvényt, valamint átjárhatóvá teszik villanyautóval az országot a nemzetközi közlekedési folyosók mentén – idézi a lap Lepsényi István államtitkárt.

A Közlekedéstudományi Egyesület rendezvényén az NGM államtitkára elismerte, hogy az elmúlt évben nem sikerült maradéktalanul teljesíteni a kitűzött célokat az elektromos autózás fejlesztésében, ezért idén fokozzák az erőfeszítéseket. Az idei tervek közt említette, hogy a fővárosban 100, a megyeszékhelyeken 60, a turisztikai szempontból kiemelt helyszíneken 40 töltő­pontot nyitnak. Emellett kiemelten kezelik az ország átjárhatóságát elektromos autóval, ezért a TEN-T hálózat mentén telepítenek töltőket. A jogszabályi környezet biztosítása érdekében ebben az évben kidolgozzák a piacmodellt, átfogó e-mobilitási törvényt alkotnak, illetve annak végrehajtási utasításait és a szükséges részletszabályokat. Ezek között csökkentik a töltőállomások engedélyezésének az időigényét is - olvasható a Magyar Idők cikkében.

Lepsényi István elmondta: a tisztán elektromos hajtású magyarországi személy­autók száma jelenleg 836, és 205 elektromos töltőállomás működik. Mérlegelik, hogy a jövőben

csak a tisztán elektromos műkö­désű járművek használhassák a kedvezményekkel járó zöld rendszámot.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018