eur:
388.33
usd:
361.95
bux:
69216.52
2024. május 9. csütörtök Gergely

Meg akarhatták ölni Orbán Viktort

Emberölés előkészületével gyanúsította meg a rendőrség a szélsőséges nézeteket valló M. Pétert – írja a Magyar Idők. A Terrorelhárítási Központ és a belügyi vezetők közlése szerint a társával, R. Gyulával másfél éve elfogott gyanúsított a miniszterelnök elleni merényletre készült.

Pintér András, a gyanúsított kirendelt védője a Magyar Időknek megerősítette, a visszaalakított fegyverekkel rablógyilkosságra készültek. A 63 éves M. Pétert és a 61 éves R. Gyulát eddig lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsították. 2015 novemberében fogták el őket, és sorozatlövő fegyvereket, hangtompítókat, valamint éles lőszereket találtak a gépkocsijukban.

Az ügyvéd szerint védence M. Péter tagadja, hogy köze lett volna a fegyverekhez, vallomása szerint azok egyébként is hatástalanítottak, és társáé, R. Gyuláé voltak, ahogy azt is tagadja, hogy merényletre készültek volna. A két férfi elfogása után azonban Pintér Sándor belügyminiszter és Tasnádi László akkori rendészeti államtitkár egy sajtótájékoztatón elmondta: az elfogottak egy kormánytag ellen készültek merényletre. A Magyar Idők szerint a házkutatások során a szándékot bizonyító feljegyzések kerültek elő.

A nyomozati iratok szerint M. Péter szélsőséges nézeteket vallott, a szélsőbalos ideológiától a szélsőjobbig jutott, állítólag a Magyar Nemzeti Arcvonallal és annak létrehozójával, id. Győrkös Istvánnal is szimpatizált - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×