eur:
393.45
usd:
367.77
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Meglepő, hányan ülnek itthon börtönben állatkínzás miatt

Meglepő, hányan ülnek itthon börtönben állatkínzás miatt

Az állatvédők úgy érzik, hiába volt napirenden az elmúlt hónapokban a szigorítás, az állatkínzás visszaszorítása érdekében nem történt semmi, sőt jelenleg senki sincs börtönben ilyen bűncselekmény elkövetése miatt.

Mészáros Gabriella, a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének (MÁOSZ) elnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, 2016 szeptemberében javaslatcsomagot adtak át az Igazságügyi Minisztériumnak, ennek viszont a mai napig nincs látható eredménye, Völner Pál parlamenti államtitkár már tavaly jelezte, ez a szabályozási terület több minisztérium hatáskörét is érinti, így tárcaközi egyeztetésekre lesz szükség.

Február 20-án állatvédők tüntettek a Parlament előtt, miután nyilvánosságra került egy videofelvétel, amelyen egy fiatalember agyonvert egy kiskutyát. Akkor az állatvédők követelték, hogy az állatkínzás büntetési tételének felső határát emeljék kettőről három évre, különös kegyetlenség esetén pedig ötre. Úgy tudja a MÁOSZ, a közeljövőben nem várható ilyen döntés.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága azt közölte, jelenleg senki sem tölti jogerős szabadságvesztését állatkínzás miatt. Ez azért érdekes, mert tavaly szeptemberben még 15 ilyen személy volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×