eur:
379.08
usd:
348.55
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Észrevette, hogy napok óta rengeteg vadászgép repked a magyar légtérben?

Észrevette, hogy napok óta rengeteg vadászgép repked a magyar légtérben?

A Magyar Honvédség légierejének idei legjelentősebb gyakorlata május végétől június közepéig tart hét ország részvételével. Utolsó csatlakozóként érkeztek meg a pápai bázisrepülőtérre a Brit Királyi Légierő Romániában állomásozó Eurofighterei.

Az ohiói Légi Nemzeti Gárda F-16-osai és két C-130 Hercules teherszállítója képviseli az Egyesült Államokat. A magyar Gripenek mellett a horvát, a cseh, a szlovák légierő és a szlovén véderő is részt vesz a nemzetközi gyakorlaton.

"Ritkaságszámba megy, hogy a Brit Királyi Légierő vadászbombázói Magyarországon jöjjenek. Pápán eddig nem szállt le brit felségjelzésű Eurofighter" - mondta a kisalfold.hu-nak Sáfár Albert dandártábornok, a magyar légierő parancsnoka.

A gyakorlat a Dunántúl légterében zajlik. Az első napokban egy az egy elleni és egy a kettő elleni légi harcokat hajtottak végre a pilóták, majd egyre bonyolultabb feladatokat kaptak. Történt olyan szimuláció, amikor több mint kéttucatnyi katonai repülő emelkedett a magasba, de a feladatok előkészítése során külön figyelmet fordítottak arra, hogy a polgári légi forgalmat ne zavarják.

A környező NATO-országok azért csatlakoztak a magyarországi gyakorlathoz, mert légierejük kis létszáma miatt ritkán van lehetőségük sokszereplős, összetett harcászati műveletekben számot adni tudásukról. A NATO és az Egyesült Államok újabb nagyszabású erődemonstrációt tartott Oroszországnak.

Címlapról ajánljuk

Nem kell nyelvtudás, diploma vagy jogosítvány – megkönnyítik a németországi munkavállalást

A német kormány a bevándorlási szabályok szakaszos módosításával próbál megoldást találni a rendkívüli munkaerőhiányra. A Migrációkutató Intézet junior kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy az EU-tagállamok között nagy a verseny a harmadik országból érkező képzett munkavállalókért, a németek pedig jelentős kedvezményekkel akarnak kitűnni a többiek közül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Kiszáradt az ingatlanpiac, de vannak még oázisok

Kiszáradt az ingatlanpiac, de vannak még oázisok

Abban bízunk, hogy a nehezén talán már túl vagyunk, de azért még nem engedhetjük el a gazdaság és a hazai ingatlanpiac válságos, recessziós állapotáról szóló jelzőket. Az optimistábbak már 2024 második felében a kilábalást látják, de jelenleg továbbra is igaz, hogy limitált a befektetési tranzakciót, az üresedési ráta emelkedik, és olyan „villámcsapásokra” is gyorsan kell reagálnunk az irodapiacon, mint a mesterséges intelligencia hozta esetleges munkaerő-leépítés egyes szektorokban. Egy év telt el és rengeteg piaci mozgás indult el azóta, hogy Mazsaroff Kata visszatért a Colliers Magyarországhoz, mint a cég első magyar és első női vezetője. Mindenről is kérdeztük, ami most az iroda-, vagy a munkaerőpiacon fejtörést okozhat egy vezetőnek, egy tanácsadónak, egy ingatlanfejlesztőnek vagy akármelyik sokat látott ingatlanpiaci szakértőnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 4. 07:38
×
×
×
×