eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma
Meglepő megoldás az új rendszámok ügyében

Meglepő megoldás az új rendszámok ügyében

A jövőben nem lesz szükség a kerékpárszállító eszköz műszaki szemléjére, egyszerűbb és olcsóbb lesz a kiváltás folyamata, ráadásul a fehér rendszámot is át lehet majd szerelni a kerékpártartóra.

Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Belügyminisztériummal egyeztetve, a kerékpárosok kérésének megfelelően javaslatot tett a szürke rendszám szabályozásának módosítására. A kormány elfogadta a kezdeményezést, így a jövőben nem lesz szükség a kerékpárszállító eszköz műszaki szemléjére, egyszerűbb és olcsóbb lesz a kiváltás folyamata. A szürke rendszámot az okmányirodákban lehet igényelni, a legyártást követően pedig ugyanott lehet átvenni.

Szintén fontos fejlemény a kerékpárosok számára, hogy a szabályozás kiegészítése egyértelműen kimondja: a gépkocsi hátsó, fehér rendszáma áthelyezhető a kerékpárszállító eszközre.

A kormánybiztos javaslatára törvénymódosítással kiterjesztik a szürke rendszám értelmezését is, így tehát a vonóhorogra szerelhető eszköz szabályozása a hasonló módon szállított egyéb tárolókra, például az ún. boxokra is vonatkozik majd.

A rendeleti szintű változások megjelenése a közeljövőben, hatályba lépésük a kihirdetést követő öt napon belül várható. A rendőrség a fehér rendszámot átszerelő gépkocsivezetőket addig sem bírságolja meg.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×