eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Vége az írásbeliknek, kipróbálhatja, le tudna-e érettségizni!

Pénteken befejeződtek az írásbeli érettségik; több mint 108 ezer diák tett vizsgát. Az Oktatási Hivatal honlapján már megtalálhatók a feladatlapok és megoldások.

Lezárult az írásbeli érettségik időszaka, hamarosan kezdődnek a szóbeli vizsgák. Az Oktatási Hivatal közleménye szerint eddig minden problémamentes volt. Csaknem 108500 diák adott számot tudásáról 1170 vizsgahelyszínen.

A feladatlapok, valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók már felkerültek az Oktatási Hivatal honlapjára.

Vége az írásbeliknek, kipróbálhatja, le tudna-e érettségizni!

Az emelt szintű vizsgadolgozatok megtekintésének dátuma mindenhol június 6-a, kedd. A középszintű vizsgadolgozatokat is meg lehet nézni ekkor, de az iskolák ebben az esetben más időpontot is megadhatnak.

Az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák június 8. és 15. között zajlanak majd. A maturálók emelt szinten 94 féle vizsgatárgyat választottak, melyek mindegyikéből van szóbeli vizsga is. Az emelt szintű szóbeli vizsgákat a húsz megyei és a fővárosi kormányhivatal szervezi.

Az Oktatási Hivatal által elkészíttetett szóbeli tételek a kormányhivatalok segítségével jutnak el a három fős tantárgyi bizottságokhoz. A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a jogszabályban rögzített szempontok szerint egyéni értékelő lapon, külön-külön értékeli, majd ezek egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottság számára a tanuló teljesítményének minősítésére.

A középszintű szóbeli vizsgák az emelt szintű érettségik után, június 19-től 30-ig tartanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×