eur:
392.6
usd:
366.14
bux:
66741.37
2024. április 25. csütörtök Márk

Filmmel is köszönetet mondanak az édesanyáknak - video

Az anyaság öröméről szól a Fiatal Családosok Klubjának kisfilmje. Király Nóra, a szervezet alapítója az InfoRádiónak elmondta: anyák napja alkalmából a videóval azt szeretnék üzenni, hogy anyának lenni, és családban élni jó.

Minden évben május első vasárnapján ünnepeljük az anyák napját.

"Ez számomra is, mint ötgyermekes édesanyának és mint a Fiatal Családosok Klubja alapítójának is egy nagyon fontos ünnep, mondhatni az év legszebb ünnepe. Ez alkalomból a kollégáimmal egy másfél perces kisfilmet készítettünk, amellyel azt szeretnénk bemutatni, hogy családban élni jó.

Szeretnénk arra buzdítani a fiatalokat, hogy merjenek belevágni a családalapításba, merjenek gyermeket, gyermekeket vállalni"

- mondta el az InfoRádiónak az egyesület alapítója. 

"Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a családalapítás után nem áll meg az élet, nem kell egy egészen más életformát választanunk: ugyanúgy tudunk gyermek mellett is teljes életet élni, tudunk mellette dolgozni, sportolni, szórakozni vagy akár a párunkkal kettesben romantikázni" - fűzte hozzá Király Nóra.

A kisfilm egyébként valós szereplőkkel készült. Két család életét mutatja be párhuzamosan.

Az egyik egy olyan pár, amelyiknek még nincsen gyermeke, de nagyon vágyik rá, a másik pedig egy kétgyermekes család. 

A film párhuzamosan kíséri végig egy napjukat és igyekszik bemutatni, hogy

teljes életet lehet élni gyermekekkel, sőt, velük lesz még szebb és teljesebb az életünk.

"Sajnos európai tendenciáról van szó, amikor azt látjuk, hogy nagyon kitolódott a házasságkötések időpontja: a párok bőven harminc éves koruk felett mernek megházasodni, ezzel együtt a gyermekvállalás időpontja is kitolódik. Olyannyira, hogy sokszor a vágyott gyermek sem születik meg" - mutatott rá Király Nóra.

"Mi ezt annak tudjuk be, hogy nagyon felgyorsult a világunk, mindenkit hajt a karriervágy, szeretne mindenki otthont teremteni magának, és nehéz megfelelő párt találni. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy az elmúlt években nagyon komoly családpolitikai intézkedések születtek, ennek köszönhetően pedig már lassú növekedés figyelhető meg a házasságkötések számában és a gyermekszületések számában is" - mondta el a Fiatal Családosok Klubjának alapítója.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×