eur:
395.4
usd:
372.39
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Hét nyomozás zajlik az Alexandra-ügyben

Hét nyomozás zajlik az Alexandra-ügyben

Hét nyomozás zajlik az Alexandra-ügyben, százmilliókat követelnek az összedőlt könyvesbirodalmon.

Nem marad következmények nélkül a pécsi Matyi Dezső cégbirodalmának, az Alexandra-csoportnak az egész könyvpiacot megrázó összeomlása. Az ügyben eddig hét bűncselekmény alapos gyanúja miatt indult büntetőeljárás, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az ügyek Tolna megyében összpontosulnak, mivel a baranyai rendőrfőkapitány elfogultságot jelentett be.

A Magyar Idők értesülése szerint Matyi Dezső az Alexandra megmentésére kérte fel még tavaly ősszel a PD Consulting Kft.-t, ám a válságkezelés során ettől egyre távolabb jutottak, mivel a jegyzőkönyvek tanúsága szerint sorra estek ki a csontvázak a szekrényből. Az egyik Matyi-érdekeltségű cég, a könyvesbirodalom egykori ékkövének tartott Rainbow Kft. átvilágítása során szinte azonnal 240 millió forintos hiányt tártak fel a könyvelésben.

Somogyi Ferenc, a PD Consulting Kft. ügyvezetője az előbukkanó ügyek miatt sorra tette meg a feljelentéseket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon. A feljelentések egyike közel másfél milliárdos sikkasztás alapos gyanúját vetette fel.

Az eddig ismert utolsó feljelentés azért született meg, mert a Rainbow Kft. és a Könyvbazár Kft. informatikai rendszerét kezelő vállalkozás nem adta ki a PD Consultingnak a rendszerekhez való hozzáférést, így a válságkezelők átmenetileg nem tudták folytatni a cégek további átvilágítását. A feljelentés nyomán a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elfogultságot jelentett be, miután a PMSC Sport Kft.-ben – amelyben tulajdonos a helyi önkormányzat is – együtt tevékenykedett Pécs labdarúgásáért Matyi Dezsővel.

Az ORFK bűnügyi főigazgatója helyt adott az elfogultsági kérelemnek, és a cégcsoporttal kapcsolatos nyomozásokra a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki.

Szekszárdon hét ügyben – többek között csalás, sikkasztás, jogosulatlan pénzintézeti tevékenység, személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt – folyik a nyomozás ismeretlen tettes ellen.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×