eur:
395.66
usd:
371.89
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szentendrei úti baleset: intelligens kamerák kellenének

Szentendrei úti baleset: intelligens kamerák kellenének

Bús Balázs, a III. kerület polgármestere a Belügyminisztériumhoz fordult, hogy a szombat hajnali tragikus közlekedési baleset után szereljék fel a Szentendrei utat is intelligens kamerarendszerrel.

A polgármester újfent az illetékes Belügyminisztériumhoz fordult, hogy a már országosan kiépített VÉDA közúti intelligens kamerarendszert bővítsék ki, és a Szentendrei útra is helyezzenek ki kamerákat, mert a rendőrség előtt is ismeretes, hogy

az út gyakran gyorsulási versenyek helyszíne. 

A kerületben már összesen 124 térfigyelő kamera működik, s noha a főutak és az azon zajló közúti közlekedés biztonságának szavatolása azonban elsősorban fővárosi és országos feladatkörbe tartozik, a III. kerületi önkormányzat kész anyagi hozzájárulással is támogatni a Szentendrei úti kamerák telepítésének költségeit.

Mint ismert, a tragédia szombatra virradó éjszaka történt. A kocsi a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint hátulról rohant bele nagy sebességgel a várakozó autóba, majd az ütközés erejétől mindkét jármű a pályatest között lévő betonoszlopnak, illetve lámpaoszlopnak csapódott. A helyszín döbbenetes képet mutatott. A balesetben két fiatalember vesztette életét, mindketten a helyszínen. Egyikük Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakozó. A baleset feltételezett okozójátelőzetes letartóztatásba helyezték.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×