eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk
Államfőválasztás: a papírforma érvényesült

Államfőválasztás: "a papírforma érvényesült"

A következő öt évben is komoly legitimációs bázist tudhat maga mögött Áder János, nemrég újraválasztott köztársasági elnök - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet vezető elemzője.

Fodor Csaba úgy vélte, összességében a papírforma érvényesült az államfőválasztáson: a Fidesz-KDNP frakciószövetség egyöntetűen támogatta Áder János újrázását.

„Nem volt kiszavazás, semmilyen rendkívüli fejlemény.”

A szavazás előtt mindkét jelölt felszólalt. Majtényi László egy kormánykritikus beszédet tartott, Áder János pedig beszámolt az elmúlt öt évéről.

„Majtényi László egy ellenzéki programbeszédet tartott.”

A Nézőpont Intézet vezető elemzője szerint egy ellenzéki államfőjelölt részéről belefér a finom kormánykritika, és az is, hogy milyen rendszerkorrekciókat hajtana végre, azonban ez

egy rendkívül elfogult kormánykritikus beszéd volt

- tette hozzá Fodor Csaba.

„Áder János megítélésem szerint viszont hitelesen tudott rávilágítani arra, hogy a munkája fókuszában olyan ügyek képviselete is áll, amelyek az aktuális napi pártszempontokat felülírják.”

A választók is bizalmat szavaztak Áder Jánosnak

A közelmúltban készült egy felmérés arról, mennyien támogatnák Áder János újraválasztását. A Nézőpont Intézet vezető elemzője kiemelte, hogy ennek két igazán érdekes megállapítása volt, az egyik, hogy a baloldali szimpatizánsok többsége is alkalmasabbnak tartotta államfőnek Áder Jánost, mint Majtényi Lászlót.

„Azok körében, akik meg tudták nevezni Áder János köztársasági elnökként, nagyon komoly támogatottsága is van.

Ez azt jelenti, hogy nemcsak a parlamenti szavazás, hanem a választópolgárok is komoly legitimációt adtak Áder Jánosnak a következő ciklusra – hangsúlyozta Fodor Csaba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×