eur:
392.44
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Veronai buszbaleset: plusz üzemanyagtartály súlyosbíthatta a helyzetet

Veronai buszbaleset: plusz üzemanyagtartály súlyosbíthatta a helyzetet

Egy kiegészítő üzemanyag-tartály lehetett az Origo szerint abban a buszban, amely január közepén korlátnak ütközött, majd egy oszlopnak csapódott, és kigyulladt Verona mellett, az autópályán. A buszos cég cáfolta az értesülést.

A Szinyei Merse Pál gimnázium diákjai és kísérőik utaztak hazafelé egy sítáborból január közepén, amikor buszukkal Veronánál nekimentek a szalagkorlátnak, majd egy felüljáró oszlopának. A busz azonnal kigyulladt, és 16 ember, többségük tizenéves diák, bennégett a buszban.

Ebben a busztípusban – Setra S 317 GT-HD – az üzemanyag-tartály a busz első ajtaja és jobb első kereke között van, nagyjából egy-másfél üléssornyit nyúlik hátra. Egy ilyen távolsági buszba több száz liter gázolajat lehet gyárilag is tankolni. Ennek ellenére a balesetben azt tartotta a legszokatlanabbnak egy buszvezetői gyakorlattal is rendelkező igazságügyi szakértő, hogy hogyan tudott ilyen hamar kigyulladni a busz első része - írta az Origo

Erre adhatna magyarázatot, hogy plusz üzemanyag-tartály lehetett a buszban a portál értesülése szerint.

FRISSÍTÉS:Ezt cáfolta később Czakó Tibor, a Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezető igazgatója, bebizonyítva, hogy a busz elején gyárilag van két üzemanyagtartály.

Az olasz hatóságok még nem zárták le a vizsgálatot, a busz roncsa is Olaszországban van még, és a Nemzeti Nyomozó Iroda is nyomoz az ügyben.

Az elmúlt napok történései a balesettel kapcsolatban:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×