eur:
389.53
usd:
363.13
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Van, amiben Magyarország rekordot döntött - lapszemle

Azonos mértékben emelné a kormány a többségében állami tulajdonban lévő cégeknél dolgozó munkavállalók fizetését – tudta meg a Magyar Idők. A Magyar Nemzet számításai szerint mintegy 170-180 millió forintba kerülhet azoknak a miniszterelnöki leveleknek a legyártása és kiküldése, amelyeket vélhetően az Erzsébet-utalványokkal együtt kapnak majd meg a nyugdíjasok.

Azonos mértékben emelné a kormány a többségében állami tulajdonban lévő cégeknél dolgozó munkavállalók fizetését – tudta meg a Magyar Idők. A lap szerint a köztulajdonban lévő vállalatok több tízezer alkalmazottjának keresete akár számottevően is emelkedhet jövőre, várhatóan a következő két hétben hozza nyilvánosságra javaslatát a kormány.

Bár eddig arról volt szó, hogy a Klebelsberg Központtá alakuló Klebelsberg Intézményfenntartó Központból 58 tankerületi központot hoznak létre, úgy tűnik, ez a szám mégis változhat – fedezte fel a Magyar Nemzet egy oktatási tárgyú előterjesztésből. Annak melléklete ugyanis már a korábbiakkal ellentétben nem 58, hanem 59 tankerületi központot sorol fel: Jászberényben hoznának létre még egyet.

Abszolút áramfelhasználási rekordot döntött kedden Magyarország - közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. honlapjának adatai alapján a Világgazdaság. A terhelés mértéke többször is túllépte a nap folyamán a 6700 megawattórát, míg az eddigi csúcsfogyasztás ezen a napon 6384 megawattóra volt. Mindebben szerepe lehet a több napja tartó hidegnek, illetve közrejátszhatnak a karácsonyi díszkivilágítások is.

A Magyar Nemzet számításai szerint mintegy 170-180 millió forintba kerülhet azoknak a miniszterelnöki leveleknek a legyártása és kiküldése, amelyeket vélhetően az Erzsébet-utalványokkal együtt kapnak majd meg a nyugdíjasok. Több sajtóhír szólt arról a napokban, hogy a beígért tízezer forintos Erzsébet-utalvány mellé egy Orbán Viktor miniszterelnök által írt levelet is kap majd a 2,8 millió nyugdíjas.

Benyújtotta lemondását Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, aki Orbán Viktor miniszterelnöknek írt levelében kérte felmentését a tisztségből – értesült a Magyar Idők. A lap kormányzati forrásokból úgy tudja, az államtitkár a dokumentumban arra hivatkozva jelentette be távozási szándékát, hogy a szolgálatban töltött évei alapján elérte azt a határt, amely lehetővé teszi nyugállományba vonulását.

Az új érintettek fele már kérte az online kassza használatához szükséges üzembe helyezési kódot a Nemzeti Adó és Vámhivataltól - írja a Világgazdaság. A nemzetgazdasági minisztérium becslése szerint mintegy 20 ezer vállalkozásnak kell beszereznie új online kasszákat, miután 2017-től újabb tízféle szolgáltatás végzése esetén lesz kötelező ezek használata.

A populista és EU-szkeptikus politikai erők támogatottságának meredek emelkedése növelte annak kockázatát, hogy az Európai Uniót és az euróövezetet 2017-ben valamilyen politikai sokkhatás éri - közli a Portfolio a Fitch Ratings átfogó év végi előrejelzésére hivatkozva. A hitelminősítő szerint ebben a környezetben az euróövezeti gazdaság átlagos növekedési üteme jövőre 1,4 százalékra lassul az idei évre várt 1,6 százalékról és a tavaly mért 2,1 százalékról.

A pénzcentrum.hu 12, a nyugdíjakról, illetve nyugdíjasokról gyűjtött érdekességről közölt videós összeállítást. Ebben egyebek mellett a portál közli, hogy a 28500 forintos nyugdíjminimum 2008 óta nem változott és a 2,8 millió nyugdíjas fele 100 ezer forintos nyugdíjat sem kap.

A napi.hu-n arról olvashatnak: akármilyen hihetetlennek hallatszik, ma már nem lenne indokolt Görögország kiszorítása az eurózónából. A radikális programmal hatalomra került baloldali kormány meglepően pragmatikusan politizál, az emberek nagy többsége befizeti az adókat, így jöhet az adósságcsökkentés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×