eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ajándékokat gyűjt a Három királyfi mozgalom

A Böjte Csaba ferences szerzetes dévai gyermekotthonában nevelkedő fiatalok számára gyűjt karácsonyi ajándékokat a Három királyfi, három királylány mozgalom.

Vigh József, a civil szervezet ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta, a Pálferi Karitásszal és a Magyar Cserkészszövetséggel közösen indított akciójuk célja az, hogy ötszáz cipősdobozcsomagot gyűjtsenek össze a rászoruló erdélyi gyerekeknek.

Az ajándékokat, ahogy a korábbi években, idén is személyesen viszik el Erdélybe és adják át önkénteseikkel, akik saját programmal is igyekeznek karácsonyi hangulatot teremteni az ottani "angyalváró ünnepségen" az otthonokban élő csaknem 2500 gyereknek.

Vigh József elmondta, elsősorban játékokat, iskolai eszközöket, édességet, továbbá tartós élelmiszereket, így cukrot, müzlit, konzerveket, rizst, valamint tisztálkodó szereket, fogkefét, fogkrémet, szappant, papírzsebkendőt várnak a gyerekeknek szánt cipősdobozokba. Akinek van kedve, az ajándékok közé teheti a megajándékozottnak szóló személyes üzenetét is - tette hozzá.

A cipősdobozokat több budapesti helyszínen is gyűjtik, ezek listája elérhető a www.haromkiralyfi.hu oldalon.

Akik nem tudják a megadott helyszínekre eljuttatni a gyerekeknek szánt ajándékukat, azok a honlapon megadott számlaszámra utalva pénzadományokkal is segíthetnek; az önkéntesek kétezer forintból már össze tudnak állítani egy cipősdoboznyi ajándékot.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány erdélyi otthonait Böjte Csaba ferences szerzetes hozta létre azzal a céllal, hogy a nehéz körülmények között élő családok gyerekeinek, vagy család nélkül élő fiataloknak segítséget nyújtson, biztosítsa iskoláztatásukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×