eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68101.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az ellenzék a kormányt okolja a PISA-mérés eredményéért

Az összes ellenzéki párt a kormánypártok oktatáspolitikáját okolja azért, hogy legfrissebb PISA-felmérés szerint romlott a magyar diákok teljesítménye.

A szocialista Kunhalmi Ágnes sokkolónak nevezte a PISA-felmérés eredményét és lemondásra szólította fel az emberi erőforrások miniszterét.

"Fel szeretném szólítani elsősorban Balog Zoltánt, aki ennek az egész oktatáspolitikának a végrehajtója – Orbán Viktor utasításai alapján –, hogy adja be a lemondását és távozzon. Soha ilyen drámaian nem zuhant a magyar iskolarendszer teljesítménye."

Dúró Dóra a Jobbik részéről szintén a kormány oktatáspolitikáját tette felelőssé a felmérés rossz eredményei miatt.

"Sem a szakmai döntések, sem pedig a finanszírozási háttér nem megfelelő ahhoz, hogy az oktatás egyrészt megfelelő tudást tudjon átadni a gyerekeknek, másrészt pedig a társadalmi mobilitást be tudja indítani. A PISA-felmérésnek nem csak a kompetencia-eredményei nagyon lesújtóak, hanem az is, hogy egyre jobban meghatározza a család anyagi háttere azt, hogy egy gyermek milyen tudáshoz jut."

Az LMP-s Ikotity István is úgy vélte, hogy soha nem látott mélységben van a magyar közoktatás.

"Változtatásra van szükség, ez az oktatási rendszer nem készíti fel a XXI. század kihívásaira a diákokat. Nem hivatkozhatnak arra most már, hogy ez még az előző kormányzat hibája, hiszen hat éve kormányon vannak."

Ikotity István aláhúzta, hogy személycseréknek kell követniük az illetékes tárcánál a sikertelen felmérést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×