eur:
394.51
usd:
369.85
bux:
65193.1
2024. április 19. péntek Emma

A Várba költözik a Belügyminisztérium - lapszemle

Megindult a roham a letelepedési magyar államkötvények piacán – írja a Magyar Nemzet. A Magyar Idők arról számol be, hogy szünetelteti sofőrös bérautó-szolgáltatását az egyik személyszállító cég.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánított épületátalakítással az I. kerületi Nándor utcába, a Mavir Országos Teherelosztó egykori központjába költözik a Belügyminisztérium személyi állománya – írja a Magyar Idők. A budai Vár rekonstrukcióját célzó Hauszmann-terv alapján a kormány lebontotta volna a korábban sokat kritizált épületet, a döntés felfüggesztését nyáron a nemzetközi műemlékvédelmi szervezet és a magyar építész szakma több képviselője is kérte.

Ma nyújtotta be az strasbourgi emberi jogi bírósághoz kérelmét múlt hónapban foganatosított újbóli előzetes letartóztatása miatt Budaházy György – tudta meg a Magyar Nemzet. A közismerten radikális férfi ellen 2009-ben indult büntetőeljárás, idén augusztusban pedig jogerősen is 13 év fegyházra ítélték. Védője arra hivatkozik, hogy az emberi jogok európai egyezményébe ütközik, ha a szabadság megvonást az egyedi elbírálás helyett automatikusan alkalmazzák.

A Napi.hu arról ír, hogy a Nemzetközi Sportközpontok nyílt közbeszerzést hirdetett a budapesti Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezésére és kivitelezésére. A stadion magján belül egy nemzetközi szintű küzdőtér épül, a nézőtér pedig 60 ezer férőhelyes lesz.

A Magyar Idők arról számol be, hogy feljelentés- kiegészítést rendelt el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Havas Szófia ügyében. Az MSZP-s politikust a Jobbik jelentette fel a kommunizmus bűneinek tagadása miatt. Havas Szófia nemrég az orosz köztévének adott nyilatkozatában azt mondta, hogy „hortysta provokáció” volt a forradalom.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy megindult az utolsó roham a letelepedési kötvények piacán. A lap információ szerint a kínai ügynökségek nem győzik befogadni a kérvényeket. Csak októberben 58 külföldi élt ezzel a lehetőséggel.

A Világgazdaság értesülése szerint idén még több mint 100 milliárd forint kerettel tervez vidékfejlesztési pályázatokat megjelentetni a Miniszterelnökség. A gazdák kertészeti gépek beszerzésére, időjárási kockázatok megelőzésére és erdészeti genetikai erőforrások megőrzésére is pályázhatnak.

A Magyar Idők arról ír, hogy újabb innovatív taxis cég szállt ki a piacról és szünetelteti a szolgáltatását. Az Uber távozása óta sok társaság próbálja kijátszani a törvényi szabályozást, de csak ideig óráig tud működni. A nem taxis fuvarosok legálisan működtethetnek fix áru repülőtéri transzfer esetében, másokra azonban előbb-utóbb büntetés és leállítás várhat.

Újabb autópálya épül – tudta meg a Napi.hu. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közzétett kiírása szerint a Hódmezővásárhelyet elkerülő út fél milliárddal olcsóbb, míg az M4-es autópálya Berettyóújfalu és Nagykereki közötti szakasza 2 milliárddal drágább lesz a becsült összegnél.

A Portfolio arról számol be, hogy Donald Trump váratatlan győzelmén nemcsak azok kerestek sokat, akik amerikai részvényt vettek, hanem azok is, akik az orosz piacon próbáltak szerencsét. A latin-amerikai alapok befektetői viszont nem jártak jól az ingatlanmogul győzelmével.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×