eur:
388.08
usd:
361.46
bux:
69030.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Újabb Rogán-Juhász-csörte

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter nem ment el az általa indított rágalmazási per tárgyalására, ám előtte tartott sajtótájékoztatóján úgy vélte: Juhász Péter, az Együtt alelnöke összejátszik Portik Tamással, hogy lejárassa őt. Az Együtt politikusa szerint azonban Rogán Antal megfutamodott.

Másfél éve húzódik már az a személyiségi jogi per, amelyet Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azért indított Juhász Péter ellen, mert az Együtt alelnöke a belvárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatos esetleges visszaéléseket firtatva azt állította, hogy Rogán Antal a Belváros polgármestereként bűnözőkkel üzletelt. A per keretében Juhász Péter kezdeményezésére a bíróság beidézte a szervezett bűnözés miatt jogerős börtönbüntetését töltő Portik Tamást, hogy szembesítse a tárcavezetővel.

Erre azonban nem került sor, mert a per legutóbbi tárgyalása előtt Rogán Antal sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem vesz részt a tárgyaláson, mert nyilvánvalóvá vált számára, hogy "Juhász Péter nem más, mint Portik Tamás elítélt bűnöző samesza", Portik Tamás és Juhász Péter rendszeres kapcsolatot tartanak egymással azzal a céllal, hogy összejátszanak a lejáratása érdekében. A politikus ettől függetlenül keresetét fenntartja.

Én minden egyes kérdésre, ami felmerülhetett, írásban, közjegyző előtt megtettem a tanúvallomásomat” - emelte ki a tárcavezető.

Juhász Péter, a tárgyalás után azonban rámutatott, hogy a politikus már nyolcadik alkalommal nem jelent meg az általa indított per tárgyalásán.

Ítélet a legutóbbi tárgyaláson sem született, a per következő tárgyalása január 10-én lesz.

Címlapról ajánljuk

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×