eur:
389.25
usd:
363.67
bux:
68089
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem marad következmények nélkül Gyurta Dániel riói kudarca - lapszemle

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy a ZRI Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatása szerint mindegyik párt támogatottsága emelkedett, egyedül a Jobbik szavazói bázisa csökkent. A Magyar Nemzet arról ír, hogy állóháborúvá alakult a főváros és a kormány közötti harc, ami a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. önálló működésének a megtartásáért zajlik.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy kartellgyanú miatt az állami tulajdonú Malév GH leköszönő vezérigazgatója a versenyhatóságnál feljelentette a repülőgépek földi kiszolgálását végző török Celebit. A tiltott áregyeztetés lehetősége a British Airways, az Iberia, az Air Lingus és az Alitalia földi kiszolgálására kért ajánlatok kapcsán merült fel.

A Portfolio arról közöl cikket, hogy a verseny növelése és az úgynevezett "egyajánlatos" eljárások csökkentése érdekében csak az a közbeszerzési eljárás lehet eredményes, amelynek keretében legalább három ajánlat érkezik - jelezte a készülő közbeszerzési törvénymódosítás egyik fontos változását a Miniszterelnökség közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkára. Császár Dániel korábbi bejelentésével összhangban kiderült, hogy 18 millióról 15 millió forintra csökken majd az árubeszerzés és szolgáltatás-megrendelés esetén az az értékhatár, amely felett a közbeszerzéseket egy összefoglaló tájékoztatás közzétételével meg kell hirdetni.

A Nemzeti Sport arról ír, hogy a riói olimpiai kudarc nem maradt következmények nélkül: a 200 méteres mellúszás londoni olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel edzéseinek irányítását Nagy József veszi át Széles Sándortól. A szakember az elmúlt évtizedekben Kanadában dolgozott.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy nőtt a biztos pártválasztók, és csökkent a bizonytalanok aránya az elmúlt hónapban - állapította meg a ZRI Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatása. A felmérés szerint szinte mindegyik párt támogatottsága emelkedett, egyedül a Jobbik szavazói bázisa csökkent.

 Magyarországon háromszor annyi amputációt végeznek el, mint az Európai Unió többi országában; ez az arány pedig nem változik - írja Magyar Hírlap. A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete adatai szerint az utóbbi években nem sikerült alapvető javulást elérni az érsebészet állami egészségügyi finanszírozásában, mivel az úgynevezett rekonstrukciós érműtétekért a kórházak általában nem kapnak annyi támogatást, amennyibe a beavatkozás kerül.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy állóháborúvá alakult a főváros és a kormány közötti harc, ami a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. önálló működésének a megtartásáért zajlik. A kormány továbbra is a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. irányítása alá kényszerítené a budapesti hulladékkezelő vállalatot, hogy megszerezze a cég bevételeinek egy részét. A főváros törvénymódosítást javasol.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy növelte a magyar sörfogyasztást a labdarúgó Európa-bajnokság: április és június között 12 millió korsóval, vagyis 60 ezer hektoliterrel több sör fogyott, mint 2015 azonos időszakában.

Az energiaárak emelkedésére számít a Világbank jövőre – írja a Napi.hu Szakértők szerint a hegymenetet az olaj drágulása vezetheti: a fekete arany nagyjából negyedével kerülhet többe jövőre, mint idén.

  A Portfolio arról ír, hogy ha valakinek van pár millió forintja, amit nem szeretne egy kockázatos befektetéssel elbukni, akkor számos lehetőség adott, viszont érdemes azt észben tartani, hogy minél magasabb hozam elérésére törekszik valaki, annál inkább fel kell áldozni a likviditást, vagy nagyobb kockázatot kell vállalni.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×