eur:
392.43
usd:
367.23
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Már szombaton kezdődnek az ünnepi programok és a forgalomkorlátozások

Már szombaton megkezdődnek az október 23-ai megemlékezések, így a fővárosban több helyen már ekkor megállási tilalom lép életbe - mondta az InfoRádióban a Honvédelmi Minisztérium programigazgatója.

Október 22-én, szombaton kezdődnek a központi megemlékezések – mondta a Honvédelmi Minisztérium programigazgatója.

Szabó László elmondta: „a korábbi évekhez hasonlóan idén is kinyitja kapuit az Országház, délelőtt 10 órától este 6 óráig az érdeklődők egyebek mellett megtekinthetik a Szent Koronát, a Kupolacsarnokot és a Díszlépcsőházat is.”

Negyed háromkor a Nemzeti Örökség Intézete és a Szabadságharcosokért Közalapítvány koszorúzással egybekötött ünnepséget tart az 1956-os műegyetemi emlékműnél a Műegyetem rakparton, ahol beszédet mond Boross Péter volt miniszterelnök – mondta a Honvédelmi Minisztérium programigazgatója.

„A Műegyetem aulájában 3 órától Történelmet csinált a nép címmel rendezik meg a hagyományos emlékünnepséget és a történelmi évfolyamok találkozóját. Az emlékműsort követően fáklyás felvonulás indul az egyetemtől a Nagy Imre tér érintésével a Bem József szoborhoz, ahol koszorúzással emlékezünk a hatvan évvel ezelőtti néma diáktüntetésre. Ezt a felvonulást a Rákóczi Szövetséggel együttműködve kétezer határon túli diákkal szervezzük meg” - mondta Szabó László.

A programigazgató elmondta, a Szabadság napján, október 23-án reggel 9-kor a Kossuth téren katonai tiszteletadás mellett, Áder János köztársasági elnök jelenlétében felvonják Magyarország lobogóját. 3 órától pedig kezdetét veszi a Szabad Magyarországért című, nagyszabású díszünnepség, ahol beszédet mond Orbán Viktor és Andrej Duda lengyel köztársasági elnök is.

„Az emléknap és a hatvanadik évforduló fényét korhű villamosjárat emeli majd, ami a 6-os villamos vonalán közlekedik október 23-tól november 4-ig. 23-án este 7 órától a Budapest Sportarénában Szabadságkoncert 1956 címmel koncert lesz neves hazai fellépőkkel” - mondta Szabó László.

Forgalomkorlátozások

Október 22-én és 23-án Budapest több pontján, főleg a Műegyetem és a Bem tér közötti menet útvonalán, illetve a Kossuth tér környékén nem lehet majd megállni . A Vértanúk terén 22-én este 10 órától 23-án várhatóan 8 óráig nem lehet majd autóval közlekedni. A Pesti alsó rakpartot a Lánchídtól északra lezárják, a 2-es villamos pedig rövidített útvonalon fog közlekedni a Közvágóhídtól a Garibaldi utcáig, a Kossuth tértől a Jászai Mari térig nem közlekedik a villamos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×