eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megszűnhet az Erzsébet-kártya - lapszemle

Navracsics Tibor szerint az Európai Bizottság Magyarország belügyének tekinti az október másodikai népszavazást - írja a Népszabadság. A napi.hu azt írja, hogy a Deutsche Bank nagyon pesszimista az arany árfolyamának várható alakulásával kapcsolatban.

A Népszabadság Navracsics Tiborral közöl interjút. Az uniós biztos szerint az Európai Bizottság Magyarország belügyének tekinti az október másodikai népszavazást, ezért nincs álláspontja az ügyben. A kvótarendszert több ország is vitatja, ezért nem tudni, hogy mi lesz a sorsa - mondta Navracsics Tibor a Népszabadságnak.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a kormány 2018-tól megszünteti az Erzsébet-kártyát. A szakértők egyöntetűen kiállnak a népszerű a béren kívüli juttatás mellett, ami egymillió felhasználójával és évi 80 milliárdos forgalmával a turizmus növekedésének motorja - írja a lap.

Novemberben két külön, sajtónyilvános meghallgatáson beszélhet Demszky Gábor volt főpolgármester és Aba Botond, a BKV Zrt. akkori vezérigazgatója az Alstom metrószerelvények 2006-os beszerzéséről. Az ezt vizsgáló fővárosi ideiglenes bizottság elnöke, Borbély Lénárd a Magyar Időknek úgy nyilatkozott: a pályázatot formáló testületektől nem véletlenül tartották távol az akkor ellenzékben lévő Fidesz képviselőit.

A napi.hu azt írja, hogy a Deutsche Bank nagyon pesszimista az arany árfolyamának várható alakulásával kapcsolatban. A pénzintézet szakértője szerint a nemesfém 20-25 százalékkal túlértékelt, és a hétfői-keddi esés csak a kezdet volt egy komolyabb lejtmenetben.

A Portfolión az olvasható, hogy ma már alig van olyan „fiatal" használt autó az országban, ami korábban nem cégautó volt. A portál szerint az is megesik, hogy a flottakezelő a gyorsaság miatt piaci áron alul adja el az autót, miközben nagy összegeket tesz zsebre a maradványérték elszámolásnál, ha annak kockázatát az ügyfél vállalta. Fontos tehát, hogy tényleges verseny legyen a flottából kikerült autók eladásánál, és ne meghívásos alapon működjön, ahol például előre megvan a nyertes - írja a Portfolio.

A Pénzcentrum szerint már az energiaipari cégek is egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzdenek, miközben feleannyi szakember végez az iskolákban, mint amennyire szükség lenne. Az ágazat összefogott, hogy az elektronikai pályára csalogassa a fiatalokat - olvasható a portálon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×