eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rekordszinten a Fidesz-KDNP támogatottsága - Századvég

A biztos szavazó pártválasztók 47 százaléka jelenleg a kormánypártokra szavazna, ami jobb eredmény, mint amit a Fidesz-KDNP a 2014-es választásokon elért - közölte a Századvég Alapítvány a szeptember végi közvélemény-kutatásának eredményét.

A szeptember 27. és 30. között felvett, reprezentatív telefonos kutatás eredménye szerint a teljes népességen belül a Fidesz-KDNP július óta két százalékponttal tudta növelni támogatottságát, így jelenleg 33 százalékon áll. A Jobbik stagnál, 12 százalékon van, az MSZP támogatottsága 9 százalék. A felnőtt korú lakosság 4-4 százaléka támogatja az LMP-t és a DK-t, az Együttre 2 százalék, más pártokra szintén 2 százalék adná szavazatát.

Szeptember végére csökkent a bizonytalanok aránya (37 százalékról 34 százalékra), ami összefüggésben áll azzal, hogy népszavazás időszakában társadalmi szinten is nő a politikai aktivitás - írták a közleményben.

Az ezer ember megkérdezésével készült vizsgálat szerint a kormánypártok a biztos szavazó pártválasztók körében is növelni tudták bázisukat, júliushoz képest 45 százalékról 47 százalékra. A 2014-es választások listás eredményeivel összehasonlítva az látható, hogy a Fidesz-KDNP erősödni tudott az azóta eltelt időszakban (2014-ben a listás szavazatok 44 százalékát szerezte meg), és rekordszinten van a támogatottsága.

Ebben a közegben a Jobbikot 21, az MSZP-t 15 százalék támogatja. Hat-hat százalék szavazna az LMP-re, illetve a DK-ra. Az Együtt a biztos szavazó pártválasztók között is két százalékon áll, három százalék pedig más pártra adná a voksát, ha most vasárnap tartanák a parlamenti választásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×