eur:
391.25
usd:
366.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Még vasárnap is lehet mozgóurnát kérni

Péntek délután 4 óráig kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a magyarországi lakóhellyel rendelkező választópolgárok, akik a népszavazáson nem a lakóhelyük szerinti településen vagy ugyanazon a településen, de eltérő szavazókörben kívánnak voksolni. Szavazni vasárnap reggel 6-tól este 7 óráig lehet. Este 6 órától Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

Orbán Viktor miniszterelnök február 24-én jelentette be, hogy a kormány népszavazást kezdeményez.

»Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését«, idézet vége."

A referendummal összefüggő egyik legfontosabb határidő péntek délután 4-kor jár le – tájékoztatta az InfoRádiót Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke.

"Azoknak, akik Magyarországon állandó lakcímmel rendelkeznek, de nem ott, hanem Magyarországon belül szeretnének szavazni, át kell jelentkezniük a tartózkodási helyük szerinti névjegyzékbe."

A mozgásukban akadályozottak azonban még a választás napján is jelezhetik szavazási szándékukat.

"Ők ugyanis még péntek délután 4 óráig jelezhetik a helyi választási irodánál, hogy mozgóurnát fognak kérni, viszont még 2-án délután 3 óráig a szavazatszámláló bizottságoknál is kérhetnek mozgóurnát."

Szavazni vasárnap reggel 6-tól este 7 óráig lehet. A voks leadása előtt minden szavazónak hivatalos okirattal kell igazolnia a személyazonosságát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×