eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Jön az Amazon? - lapszemle

A Magyar Nemzet információi szerint új elsőfokú eljárás várható a vörösiszapperben. A Népszabadság arról ír, hogy utoljára a rendszerváltás előtt fordult elő, hogy magyar filmet cenzúráztak.

A Magyar Nemzet információi szerint új elsőfokú eljárás várható a vörösiszapperben. A Győri Fellebviteli Főügyészség a vörösiszapperben az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezésére tett indítványt. Emellett a vádhatóság azt kívánja elérni, hogy a táblabíróság utasítsa új eljárásra az elsőfokú bíróságot.

A Népszabadság arról ír, hogy több mint másfél órát várt a mentőkre az az asszony, aki az M0-son kapott infarktust és agyvérzést. Az Országos Mentőszolgálat elismerte a késést de ezt azzal magyarázták, hogy egy nem lélegző csecsemőhöz kértek segítséget ezért a mentésirányító a kiküldött mentőegységet rádión átküldte arra a címre.

A Magyar Hírlap szerint három magyar iskolában már az idei tanévben bevezetik az iskolai erőszak visszaszorítása ellen hatékonynak bizonyult finn módszert, a KiVa programot, melynek célja a bántalmazás megelőzése és az esetek kezelése. A bántalmazásellenes program olyan sikeres, hogy Finnországban az állami általános iskolák 90 százalékában alkalmazzák, de átvették már Hollandiában, Észtországban, Olaszországban és Walesben is.

A Magyar Idők információi szerint a Kúria Büntető tanácsa Bánáti Jánost bízta meg azzal, hogy kirendelt védőként a Nagy Imre-perben ellássa hat egykori elítélt képviseletét. A lap értesülése szerint további három vádlott védelmében meghatalmazottként Magyar György ügyvéd jár el. A semmiségi tárgyalás október 13-án lesz.

A Népszabadság arról ír, hogy utoljára a rendszerváltás előtt fordult elő, hogy magyar filmet cenzúráztak. Most ugyanis Gigor Attila rendezte Kút című alkotásából egyik napról a másikra eltűnt egy jelenet, amelyben Kálomista Gábor producer volt látható. Több filmszínház üzemeltetője a lapnak elmondta, a forgalmazó írásban jelezte, hogy jelenetcsere miatt új kópiákat küldenek.

A Magyar Nemzet interjút közöl az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijával. Köves Slomó a lapnak adott interjúban ugyan nem foglalt állást a kvótareferendummal kapcsolatban, de erkölcsi szempontból kritizálta Brüsszel menekültpolitikáját. Azt mondta a világ legtermészetesebb dolga, hogy az ember egy rászorulón segít vallási, származási háttértől függetlenül. Ennek a kérdésnek azonban sok más aspektusa is van többek között biztonságpolitikai, integrációs, és gazdasági.

A Magyar Idők arról információi szerint indokolatlanul alacsony áron veszik át a burgonyát a hazai kereskedelmi láncok, bár a vásárlók ebből gyakorlatilag semmit sem vesznek észre. Az áruházak erőfölényét jelzi, hogy a termelőktől csak az extra minőségű árut veszik át, a B-kategóriás termés többsége a szemétdombra kerül.

A Napi.hu szerint nagy bajra készülnek a kötvénypiacon. A múlt heti Fed-ülést megelőzően olyan szintre emelkedett a shortok aránya a világ legnagyobb vállalati kötvényeket tartó tőzsdén jegyzett alapjánál, amire még nem volt példa.

A Pénzcentrum úgy tudja, hogy újabb multi érkezik Magyarországra. Az Amazon magyar webshopja már fejlesztési fázisban van. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×