INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

gáncs péter

reformáció hónapja

evangélikus

Indul a Reformáció hónapja

Infostart / InfoRádió

"Beszéljétek el dicsőségét a nemzeteknek." - ez a mottója a Reformáció hónapja idei rendezvényeinek. A program a központi megnyitó ünnepséggel október 1-jén, szombat este Budapesten, a Kálvin téri református templomban kezdődik - mondta az InfoRádiónak Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

„Október 1-jén délután indítjuk a programot, a Kálvin téri református templom előtt már délután fél 6-tól lesz toborzó térzene, hogy becsalogassuk az utca népét is a nyitó alkalomra” - mondta Gáncs Péter.

A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke hozzátette, az egyházzenei koncerten az egész hónap igei mottója fog megszólalni egy zsoltárvers formájában.

»Beszéljétek el Isten dicsőségét a nemzeteknek« Ez egy nagyon izgalmas és aktuális mottó, amikor már az ötszázadik évforduló felé közeledünk és egész Európa furcsa missziói tereppé válik, hogy rengeteg fajta nép, nemzet közeledik felénk. Az a keresztény küldetés, hogy igazságot tegyünk Isten szeretetéről, dicsőségéről” - hangsúlyozta Gáncs Péter.

A Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspök jelezte a hónap folyamán sok helyen, sokféle program lesz, például Budaörsön lesz egy missziói nap, aztán külön program nőknek, az Urániában egy reformációi gála mindenféle kulturális programmal.

Gáncs Péter kiemelte: „ ott Trócsányi László igazságügy-miniszter is előadást fog tartani a reformáció, a rend és az igazság témáról. Sokféle réteg találhat majd programot. A gyülekezetek is készülnek.”

A Reformáció hónapjának záró eseménye október 31-én a Reformációi parkban, a Fasori Evangélikus templom előtt lesz egy ökumenikus rendezvény – mondta a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke

„Minden nagyobb gyülekezetünkben tartunk ünnepi istentiszteletet és a legkisebb faluban, ahol evangélikusok, reformátusok, protestánsok élnek, is ünnep lesz október 31-e, függetlenül attól, hogy munkaszünet vagy sem” - fűzte hozzá Gáncs Péter.

Kapcsolódó hang

Indul a Reformáció hónapja
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018