eur:
393.13
usd:
367.29
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Erdélyben segítenek a gyermekmentő szolgálat orvosai

Ismét Erdélybe indulnak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai, hogy rászoruló gyerekeket vizsgáljanak és kezeljenek - közölte a szervezet.

az önkéntesek október 8-15. között Hargita megye kórházaiban, iskoláiban és óvodáiban szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a gyerekeket, valamint gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel látják el az intézményeket.

Közölték, a gyermekmentők évente kétszer látogatnak el Erdélybe, tavaly mintegy tízezer vizsgálatot végeztek el, a szűrővizsgálatok eredményeképp 40 gyermeket műtöttek meg és gyógykezeltek Magyarországon, 54 gyerek pedig ingyen szemüveget kapott.

Az egyhetes körúthoz ismét csatlakozik a szolgálat nőgyógyászati szűrőkamionja, amelyben tavaly csaknem nyolcszáz nőgyógyászati szűrést végeztek el - tették hozzá.

A csoport látogatásával egy időben idén is megtartják a magyar parlamenti képviselők és a Hargita megyei közméltóságok csapatának hagyományos futballmeccsét Csíkszentdomokoson - írták.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×