eur:
389.22
usd:
361.65
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Új tag a monetáris tanácsban

Új tagot választottak a jegybank monetáris tanácsába, és megvonták Mengyi Roland mentelmi jogát. Emellett esküt tett két új képviselő az Országgyűlésben.

Az Országgyűlés Kardkovács Kolost választotta meg a jegybanki monetáris tanács új tagjának, aki ezt követően esküt is tett a Parlamentben. Az új tag megválasztására azért volt szükség, mert júliusban a monetáris tanács egyik tagját, Bártfai-Mager Andreát nevezték ki, a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosnak, aki emiatt lemondott korábbi tisztségéről.

Kardkovács Kolos a jegybank korábbi jogi és szanálásért felelős ügyvezető igazgatója volt. Az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtti meghallgatásán kiemelte: a reálgazdaság és a foglalkoztatáspolitika szempontjait egyaránt képviselni fogja az ár- és a pénzügyi stabilitás, mint a jegybank két fő feladatának elsődlegessége mellett.

Mandátumigazolását követően képviselői esküt tett a Novák Előd helyett a Jobbik padsoraiba ülő Pintér Tamás, valamint az LMP-től távozott Schiffer Andrást váltó Hadházy Ákos az Országgyűlés ülésén. Eskütételüket követően a parlamenti szokásoknak megfelelően minden frakcióvezető gratulált a képviselőknek.

Mindemellett az Országgyűlés a képviselők több mint kétharmadának jóváhagyásával felfüggesztette a korrupciós botrányba keveredett fideszes Mengyi Roland mentelmi jogát. A politikus mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész azt követően kezdeményezte, hogy a 168 óra közölte: Mengyi Roland 2015-ben kenőpénzért cserébe biztosított volna előnyt szociális szövetkezeteknek egy uniós pályázatnál. Mengyi Roland korábban közölte, teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal, és azt kéri képviselőtársaitól, hogy szavazzák meg mentelmi jogának felfüggesztését "a valóság mielőbbi tisztázása érdekében".

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Este is gyengül a forint

Este is gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedden nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×