eur:
387.81
usd:
358.4
bux:
66185.37
2024. február 22. csütörtök Gerzson

Aki nem figyel, bukja a támogatásokat - lapszemle

A gazdaságfejlesztési projektek esetében a befejezés után évekig jelentést kell benyújtani a vállalt kötelezettségeinek teljesüléséről. Ha ezt valaki elmulasztja, akkor az összes folyósított támogatást vissza kell fizetnie - hívja fel a figyelmet a portfolio.hu.

Politikailag erősebb most a Fidesz, mint négy évvel ezelőtt volt - mondta Orbán Viktor a párt frakcióülésén. A Magyar Idők értesülése szerint a kormányfő úgy vélte: ennek legfőbb oka, hogy a migráció kezelésében a társadalom és a kabinet álláspontja azonos.

Egy hét alatt csaknem 2500-an érdeklődtek a határvadász-toborzás iránt – írja a Magyar Nemzet. Már pályázatok, illetve konkrét jelentkezők is vannak, de ezekről a rendőrség csak később ad tájékoztatást.

A Marquard Media tárgyal a Vasárnapi Hírek, a Szabadföld és a Népszava megvételéről – értesült a Népszabadság. Sokáig úgy tűnt, hogy a Geomédia veszi meg a Népszava alapító jogait egy Puch László érdekeltségébe tartozó, Svájcban bejegyzett cégtől, ám – néhány nagyobb támogató tiltakozása miatt – megrekedtek a tárgyalások. Most a Magyarországon jelenleg magazinokat kiadó Jürg Marquard cégéhez kerülhetnek a lapok.

Három erdészetnél is hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség – írja a Magyar Idők. Az ügyben a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tett feljelentést: a szervezet hat erdészetnél összesen 1,5 milliárd forintos kárt állapított meg.

Az elmúlt hetekben több tucat kéményseprő mondott fel abban a tizenöt megyében, ahol az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vette át a szolgáltatást – olvasható a Magyar Nemzetben. A Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke szerint a kilépők elégedetlenek a munkakörülményekkel. A szervezet egyébként korábban többször hangoztatta, hogy nem tartja jó döntésnek a kéményseprés felügyeletének átszervezését.

Közúti ellenőröket toboroz a Nemzeti Közlekedési Hatóság – írja a Népszabadság. A cég honlapján olvasható felhívás szerint fokozni szeretnék az ellenőrzéseket – idézem – a jogkövető magatartást tanúsító fuvarozók védelme érdekében. A jelöltekkel szemben nem támasztanak szigorú követelményeket: középfokú végzettségre és B kategóriás jogosítványra van szükség.

Gyógyszereket hív vissza az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet. A Carvedilol-Zentiva nevű, Csehországban gyártott vérnyomáscsökkentő tabletta dobozába ugyanis tévedésből más pirulák kerülhettek – olvasható a napi.hun. A patikákban visszaveszik a készítményeket.

Sokan azt gondolják, hogy ha már az uniós projekt megvalósítása befejeződött, akkor hátradőlhetnek, mert már nincs dolguk. A Portfolió azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy a gazdaságfejlesztési projektek esetében a befejezést követő naptól indul a 3-5 éves fenntartási időszak, mely során a kedvezményezetteknek minden évben jelentést kell benyújtani a vállalt kötelezettségeinek teljesüléséről. Ha ezek nem teljesülnek, akkor az a szerződéstől való elállást vonja maga után, aminek a következménye, hogy az összes folyósított támogatást vissza kell fizetni a Hatóságnak.

A Pénzcentrum az ajánlott védőoltásokat gyűjtötte össze korosztályok szerint, s azt is megnézte, mibe kerülnek a vakcinák. Az összesítésből kiderül: egy-egy védőoltás több tízezres tételt jelent a szülőknek.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×