INFORÁDIÓ
2021. szeptember 18. szombat
Diána

nyelvtanulás

nyelvparádé

nyelvvizsga

program

A magyarok kétharmada nem beszél idegen nyelvet

Infostart

Bemutatóórákkal, próbanyelvvizsgával, játékokkal várják az érdeklődőket a nyelviskolák a pénteken kezdődő háromnapos Nyelvparádén. Magyarország nyelvtudás terén még mindig az utolsó helyen áll az Európai Unióban.

Míg 2005-ben több mint 165 ezer sikeres nyelvvizsgát regisztráltak Magyarországon, nyolc évvel később már csak feleannyit - mondta a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke. Légrádi Tamás szerint az utóbbi években sem javul a helyzet, noha egyre nyilvánvalóbb, hogy nyelvtudás nélkül nehéz boldogulni.

„A magyarok kétharmada nem beszél idegen nyelvet. Több kezdeményezés történt az elmúlt években, hogy javítsa ezt az adatot, de sok szempontból az egész nyelvoktatás intézményi rendszerét és körülményeit kellene még javítani. Elsősorban jó nyelvtanárokra van szükség” - fejtette ki.

A szervezet elnöke hozzátette: a világon majdnem minden harmadik ember angolul tanul. Az Education First legutóbbi felmérése szerint ez a skandináv országokban élőknek sikerül leghatékonyabban, ahol a társadalom mintegy 65 százaléka tökéletesen beszéli a nyelvet.

A felnőttek vizsgaeredményei alapján összeállított felmérésben Magyarország a 21. helyet foglalja el India és Lettország társaságában. A régióban különösen szembetűnő a magyarok lemaradása, ugyanis Szlovénia és Lengyelország az első tízbe került.

Idén 17. alkalommal rendezik meg a nyelvparádét, a hétvégén a Millenáris magyar és külföldi nyelviskolák, nyelvvizsgaközpontok mutatkoznak be, de könyvkiadók, nyelvi utaztatók és szoftverfejlesztők is jelen lesznek az ingyenesen látogatható rendezvényen. A programban kerekasztal-beszélgetések, bemutatóórák, állásinterjú-felkészítés, játékok és próbanyelvvizsga is szerepel – tette hozzá a szervező Légrádi Tamás.

A Nyelvparádé különlegessége idén a péntek délutáni Silent Reading Party – vagyis a Csendben Olvasós Buli – lesz, ahol mindenki zajmentesen, békességben, mindenfajta "kütyü" zavaró hatása nélkül olvasgathat.

Kapcsolódó hang

Összefoglaló
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018