eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nagy a forgalom a menhelyeken nyáron

Főként nyáron adják menhelyre a megunt vagy problémát jelentő házi kedvenceket - mondta Nejpárné Lénárt Lívia állatorvos az M1 aktuális csatornán.

Az állatorvost azzal kapcsolatban szólaltatták meg, hogy vasárnap ismét örökbefogadó napot tart a budapesti Illatos úti állategészségügyi telep.

A szakember szerint nagyon fontos, hogy a leendő gazdák ne csak az interneten, hanem személyesen is tájékozódjanak a kinézett állattal kapcsolatban. Sok olyan kritérium van ugyanis, amelyek csak a menhelyek meglátogatásakor derülnek ki - tette hozzá.

A felelős állattartáshoz mindenképpen át kell gondolni, milyen környezetet képes biztosítani egy kutyának vagy macskának leendő gazdája.

Gyakori probléma, hogy a nyaralásra nem tudják elvinni állataikat az emberek, a kutya- vagy macskapanziót viszont nem akarják kifizetni, ezért nyáron jelentősen megnő a menhelyek forgalma.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×