INFORÁDIÓ
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta

menhely

2022.01.17. 07:30

Most nem az elszállásolás, hanem a hajléktalanok becsábítása a kihívás

Még van szabad férőhely a hajléktalanok számára – számolt be érdeklődésünkre Aknai Zoltán, a Menhely Alapítvány igazgatója, egybehangzóan Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi regionális központjának vezetőjének szavaival, felhívva a figyelmet a lakosság fontos szerepére is.
2020.08.14. 20:52

Ez kell ahhoz, hogy valaki kijuthasson a hajléktalanságból

A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint majdnem minden második ember közterületen, vagy valamilyen maga építette kalyibában húzza meg magát, amikor hajléktalanná válik. Egy részük idővel eljut a fizetős vagy ingyenes hajléktalanszállásokig.
2019.03.05. 11:56

Ide adjuk a legtöbb 1 százalékot

A NAV honlapján elérhető az 1 százalékok felajánlásában érintett szervezetek népszerűségi listája. Egyéb tudnivalókkal is szolgál az adóhivatal.
2018.11.15. 06:08

Megnőtt a forgalom a hajléktalanszállókon, de van elég hely

Nagyobb terhelésre számítottak a Menhely Alapítvány munkatársai a hajléktalanszállókon a szabálysértési törvény hatálybalépése nyomán. A hideg beálltával rohamszerűen szokott nőni a forgalom, Győri Péter, az alapítvány kuratóriumának elnöke az InfoRádiónak elmondta, a hajléktalanszállók minősége nem javult az utóbbi években. A Máltai Szeretetszolgálat szerint nem éri váratlanul a héten várható kora téli időjárás a hajléktalanellátókat.
2017.09.15. 09:46

Jön a vörös kód riasztás Magyarországon

Új eljárási rend lép életbe: rendkívüli hideg időjárás esetén az egyébként nem hajléktalanokat segítő bentlakásos intézményeket is meg kell nyitni a hajléktalan emberek előtt - ez a vörös kód riasztás.
2016.12.09. 19:39

Van, ahol megteltek a menhelyek

Budapesten 85, országszerte 88 százalékos az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága és a hideg napokkal csak egyre nő a telítettség -- mondta az InfoRádiónak Aknai Zoltán. A Menhely Alapítvány igazgatója arra is felhívta a figyelmet, hogy az otthonukban egyedül, szerény körülmények között élő embertársaikra is fordítsunk nagyobb figyelmet télen.
2016.11.30. 07:30

15 ezer hajléktalan lehet Magyarországon

Jelenleg körülbelül 15 ezer hajléktalan ember lehet Magyarországon, közülük mintegy 4 ezren töltik az éjszakát az utcán - nyilatkozta Győri Péter, a Menhely Alapítvány kuratóriumának elnöke, a hajléktalanok körében évente felmérést végző Február Harmadika Munkacsoport tagja az MTI-nek.
2016.09.04. 12:20

Nagy a forgalom a menhelyeken nyáron

Főként nyáron adják menhelyre a megunt vagy problémát jelentő házi kedvenceket - mondta Nejpárné Lénárt Lívia állatorvos az M1 aktuális csatornán.
2016.05.10. 18:18

Vadmentő Állomás épül Budapesten

Vadmentő Állomást épít ki a Rex Alapítvány a Rex Állatszigeten. A vadak gyógyítása mellett a vadakkal való együttélés szabályaira is fel kívánják hívni a figyelmet.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018