eur:
395.75
usd:
372.68
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Annyi biztos: a világbajnokságig megújulnak az uszodák

A Császár-Komjádi Sportuszoda, a BVSC és a balatonfűzfői Balaton Uszoda rekonstrukcióját is elvégzik a közeljövőben. Az InfoRádió annak próbált utánajárni, hogy pontosan mikor kezdődnek a munkálatok.

A 2017-es vizes világbajnokság előtt felújítják a fontosabb fővárosi uszodákat és egyes vidéki létesítményeket.

 Korábban a Nemzeti Sportközpontok az InfoRádiónak írt közleményében jelezte, hogy hamarosan elkezdik a fővárosi uszodák felújítását. Az NSK akkor annyit közölt, hogy a 2017-es vizes világbajnokság előtt elvégzik a Császár-Komjádi Sportuszoda, a BVSC uszoda és a balatonfűzfői Balaton Uszoda rekonstrukcióját is.

 Azt, hogy pontosan mikor kezdőnek a munkálatok nem tudtuk meg, az NSK korábban azt írta, folyamatban van a közbeszerzési eljárás, amelynek keretében kiválasztják a rekonstrukciót végző cégeket.

 A felújítások dátuma és üteme miatt újra megkerestük az NSK-t, arra szerettünk volna választ kapni, hogy pontosan mikor kezdődnek el a munkálatok a Császár-Komjádi uszodában és a többi intézményben. Arra is választ várunk, hogy az egyes uszodákban konkrétan milyen felújításokra van szükség.

 Az NSK júliusban közölte, hogy először, nyáron a beltéri medencék, majd ezek átadását követően a téli időszakban a kültéri medencék rekonstrukcióját végzik el, annak érdekében, hogy a munkálatok a lehető legrövidebb idő alatt befejeződjenek és a legkevesebb kellemetlenséggel járjanak. A munkálatok ütemezése közben figyelembe vették a sportolók felkészülését, továbbá a 2017-es vizes világbajnokság időpontját is.

 A NSK szerint a munkálatokra a jövő évi világbajnokság lebonyolítása mellett azért van szükség, hogy az úszók és vízilabdázók megfelelő körülmények mellett készülhessenek a világversenyekre, továbbá zavartalan legyen az uszodákban zajló úszásoktatás.

 Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos az InfoRádió Aréna című műsorában korábban azt mondta, szeptemberben elkezdődhet a Császár-Komjádi Sportuszoda felújítása.

 „Nagyon alapos felújítást kap, edzéshelyszín lesz a világbajnokság alatt a Komjádi uszoda, ezért 2016 szeptembere és 2017 tavasza között döntően a Palatinust kell használniuk az ott edző úszóknak és vízilabdázóknak, ekkor zajlik le a felújítás.”

 Korábban Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketing igazgatója kiemelte, hogy a fővárosi fürdők és strandok képesek újabb vendégek fogadására, ha egyes budapesti létesítmények felújítás miatt zárva lesznek.

 „Vannak ugyan úszómedencéink, de nem kifejezetten uszodaként működünk. Kivétel a Csillaghegyi Uszoda és Strandfürdő, ahol a téli időszakban is fedett úszómedence van. A Paskál és a Palatinus strandok a téliesítéssel egész évben nyitvatartó fürdővé alakulnak, mindkét helyen lesz úszómedence is.”

 A NSK korábban jelezte dolgoznak azon is, hogy a felújítás alatti pótlólagos létesítményhasználat minden érintett számára kedvező legyen, a medencék elérhetőségéről és a pontos ütemezésről a tájékoztatják a versenyzőket és a lakosságot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×