eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Részvétet nyilvánított Kövér László Tamás Ilonka lányának

Példaértékűnek nevezte Tamás Ilonka évtizedeken átívelő, generációkat összekötő munkásságát Kövér László, aki az Országgyűlés nevében együttérzését fejezte ki a felvidéki tanító halála miatt Tamás Ilonka lányának.

A házelnök a kondoleáló levélben azt írta, osztoznak a család gyászában és fájdalommal veszik tudomásul, hogy újabb kiemelkedő személyiségét vesztette el a magyar nemzet.

Kövér László rámutatott: Ilonka néni évtizedeken átívelő, generációkat összekötő munkássága és élete 104 évének hagyatéka mindannyiunk számára példaértékű.

"Az utódok feladata, hogy tovább éltessük azt a szellemiséget, amelyet Ő képviselt, az új generációk oktatása-nevelése terén végzett kitartó és áldozatos munkáját, magyarsága melletti határozott kiállását. Hiszem, hogy Ilonka néni - és a jogfosztottságban vele osztozó társai - büszke fellépése utat mutathat a felvidéki közösség magyar állampolgárságért folytatott küzdelmében" - fogalmazott az Országgyűlés elnöke, aki szerint hálával gondolhatnak az elhunytra egykori tanítványai, a rimaszombatiak, a felvidéki magyar közösség és az egész magyar nemzet.

Emlékét örökké megőrizzük - írta Kövér László.

A Magyar Közösség Pártja (MKP) hétfőn közölte, hogy 104 éves korában otthonában meghalt Tamás Ilonka, a kettős állampolgárságért folytatott küzdelem ikonikus felvidéki alakja.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×