INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

időjárás

hidegfront

felhőszakadás

budapest

debrecen

Éjszaka egyhavi csapadékot kapott fél Magyarország

InfoRádió

Ismét megnyíltak az ország felett az égi csatornák. Budapest sem úszta meg szárazon, hétfő délelőtt a város több pontján mintha dézsából öntötték volna...

A vasárnap érkezett, és a Kárpát-medence környékén hullámot vetett hidegfront a Nagykunságban, a Hajdúság területén több helyen egy teljes havi csapadékösszeget eredményezett mindössze egyetlen éjszaka alatt. Budapest sem úszta meg szárazon, hétfő délelőtt a város több pontján mintha dézsából öntötték volna.

A jelentős lehűlést hozó hidegfront csapadékzónája vasárnap csak átmenetileg gyengült le az ország felett. Az esti időszakban a Dunától keletre nagy területen alakultak ki intenzív csapadékkal kísért zivatarok, amelyek kis területen igen nagy mennyiségű esővel öntözték a földeket. A legintenzívebb gócokat az automata mérőállomások is bemérték: Debrecenben 59, Folyáson 62 mm-t mértek; azonban a legnagyobb csapadékösszeget reggelig a kenderesi társadalmi csapadékmérőnk jelentette: 87 mm-t.

Budapesten a reggeli órákig jelentős csapadék nem volt. Kevéssel 08 óra után azonban heves záporok érték el a fővárost, és néhány óra leforgása alatt 30-45 mm esővíz zúdult a városra. Összehasonlításképp, Budapesten egy átlagos augusztus hónap csapadékösszege 55-60 mm.

Alig több, mint egy éve, 2015. augusztus 17-én a mostaninál jóval nagyobb mennyiség esett, hiszen a belvárosban egy hosszan tartó intenzív zivatargócból 100 mm feletti csapadékösszeget mértek, az Országos Meteorológiai Szolgálat II. kerületi központjában 115 mm hullott.

Forrás: met.hu

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018