eur:
394.48
usd:
371
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Néhol lehet egy-egy zápor, de kánikula lesz

Pénteken és szombaton egyaránt napos idő várható, de a délutáni, kora esti órákban helyenként erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés.

Pénteken főként az északi, északnyugati országrészben, míg szombaton inkább az Alpokalján, az Alföldön, valamint az Északi-középhegységben elszórtan kialakulhat záporeső, zivatar.

A délkeleti szél pénteken helyenként élénk lesz, szombaton hozzávetőlegesen a Baja-Győr tengely mentén meg is erősödik. Ugyanakkor zivatar környezetében viharos széllökések is előfordulnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 19 és 24 fok között várható, de néhol 16, 18 fokig is hűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 33 és 37 fok között alakul.

Európa időjárását nagyrészt egy magasnyomású zóna alakítja, amely az Ibériai-félszigettől Közép-Európán át egészen a Kelet-európai-síkságig húzódik. Területét forró, száraz levegő tölti ki, a csúcshőmérséklet jellemzően 30, 37 fok között változik, a legmagasabb értékeket az Ibériai-, illetve a Balkán-félszigeten mérik.

Ugyanakkor az Északi-tenger fölötti középponttal ciklon örvénylik, ám ez jelenleg csupán a kontinens nyugati, északnyugati partvidékének időjárását befolyásolja. Arrafelé záporok, zivatarok alakulnak ki, a hőmérséklet csúcsértéke jóval 30 fok alatt marad. A Kárpát-medencében szombaton tetőzik a hőség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×