eur:
393.34
usd:
367.61
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Kiszolgálták a 18 év alatti fiatalokat cigarettával minden ellenőrzött dohányboltban - lapszemle

A Magyar Idők a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályától megtudta, hogy a májusi próbavásárlások során kiszolgálták a 18 év alatti fiatalokat cigarettával minden ellenőrzött Pest megyei dohányboltban.

A Magyar Idők a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Osztályától megtudta, hogy a májusi próbavásárlások során kiszolgálták a 18 év alatti fiatalokat cigarettával minden ellenőrzött Pest megyei dohányboltban. A hatóság 2016-ban eddig összesen 850 ezer forintra bírságolta a jogsértésen ért trafikokat, továbbá egy hónapra eltiltotta őket a dohánytermékek forgalmazásától. A fővárosi dohányboltok esetében sem tartják be mindenhol a törvényt.

A Magyar Nemzet szerint egy év alatt több mint negyedével nőtt a külföldi családok által örökbe fogadott magyar gyermekek száma; a titkos örökbefogadások során tavaly már minden harmadik gyerek került külföldre. Mórucz Lajosné, a Gólyahír Egyesület elnöke a lapnak azt mondta, a jelenség oka az, hogy Magyarországon mindenki csecsemőt szeretne örökbe fogadni.

A Népszabadság „Radikalizálódnak a szülők” címmel közöl összeállítást. A lap ebben azt írja, hogy újabb ellenállócsoport szerveződik, ugyanis az eddig bejelentett átalakítások senkit nem nyugtatnak meg. Az új tanévre a szülők is akciókkal készülnek. Megszólaltatták a Szülői összefogás néhány képviselőjét. Ez lényegében a Tanítanék Mozgalom szülőkre kitalált formája. Képviselői is ott ülnek a Civil Közoktatási Platformban.

A Magyar Idők értesülései szerint a tervek alapján idén csaknem 500 milliárd forint értékű infrastrukturális célú közbeszerzési eljárást írnak ki az építőipar élénkítésére. A kormányzat az eljárások gyorsításával, valamint az uniós pályázati lehetőségek folyamatos megjelentetésével és a pénzek mihamarabbi kihelyezésével is segítené az építőipart.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy tegnap estig már több százan jelezték a Péterfy Sándor Utcai Kórház kerítésére kötött szalaggal, hogy kiállnak a belvárosi intézmény mellett, és nem értenek egyet azzal a kormánykoncepcióval, amely a kórházat ápolási centrummá alakítaná. Azt szeretnék elérni, hogy a mintegy egymillió beteget ellátó intézményben ne szüntessék meg a jelenlegi, aktív ellátást, hanem inkább fejlesszék a kórházat.

A Népszabadság riportjából megtudhatják: már a kiviteli terv készítésekor elrontották, amit lehet. A munkák során pedig még inkább „túltolták” a hibákat a több mint egymilliárd forintból elkészült hatvani kerékpárút építői. A Hatvan és Boldog között megépített, és 2014 végén átadott hét és fél kilométeres kerékpárút több helyen beroggyant, megrepedt, a rések között burjánzik a növényzet, helyenként már a nád is áttört az aszfalton.

A Napi.hu-ból megtudhatják, hol biztonságos és hol nem a nyaralás. Miközben határozottan bővül az idegenforgalom a világon, egyes országokban drámaian csökken a turisták száma. A legnagyobb csapást az elmúlt évben Egyiptom szenvedte el. A kelet-közép-európai régióban viszont Bulgária haszonélvezője a növekedésnek és a turistacélpontok átrendeződésének.

A Portfolio szerint az Eb-meccsek, illetve az azokhoz kapcsolódó agresszív események megdobták a befektetők adrenalin szintjét is, ütik-vágják a részvénypiacokat. Vagy pont ellenkezőleg, higgadtan végignéztek a világban és úgy döntöttek, nem rontják el a nyarukat, inkább zsebre vágják az elmúlt hónapok erősödése után a profitot és a partvonalról szemlélik az eseményeket. Tőzsdei helyzetkép a gazdasági hírportálon.

A Pénzcentrum.hu a tanév vége okán a tanároknak adott kisebb vagy nagyobb ajándékokra ad tippeket. A lap szerint ezeket az ajándékokat a legtöbb esetben az osztálypénzből fizetik, melynek összege megegyezés szerint fejenként havonta 500 - 10 000 forintig is terjedhet. Az elmúlt években az év végi ajándékok értékei folyamatosan növekedtek, ma már az is előfordul, hogy egy mikrohullámú sütő sem elég jó meglepetés. A legdrágább tanári jutalmak között szerepel a százezer forintos arany ékszer, vagy egy külföldi utazás. Persze sok pedagógus nem fogad el semmit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×