eur:
393.9
usd:
368.37
bux:
65847.68
2024. április 23. kedd Béla

Szombaton másképp közlekednek a turistabuszok a Várban

Szombaton megváltozik a turistabuszok közlekedésének rendje a budai Várban egy demonstráció miatt - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel.

A regisztráció átmenetileg átköltözik az Attila út Dózsa György téri részére. Ezek után a buszok a megszokott módon, a regisztrációs számmal az Attila út - Alagút utca - Clark Ádám tér útvonalon juthatnak el a Hunyadi János utcába, majd föl a Várba - olvasható a közleményben.

Hozzátették: a változás oka, hogy szombaton tömegdemonstráció lesz, amely nagy valószínűséggel érinteni fogja a Március 15. tér - Erzsébet híd - Döbrentei tér útvonalat is.

A Magyar Turisztikai Ügynökség május 30-i közleményében azt írta: június 1-jétől hatályba lép a budai Várban a turistabuszok közlekedését a felújítás ideje alatt szabályozó forgalmi rend.

E szerint október 31-ig reggel 7 és 19 óra között egyszerre nyolc jármű lehet a budai Vár területén, és azok is kizárólag a fel- és a leszállás idejére állhatnak meg. A buszok előzetes regisztráció után, egyedi jelöléssel hajthatnak fel.

Hozzátették: a regisztráció a Várkert Bazár előtti területen, a Lánchíd utcában történik. A buszok innen indulva kizárólag a Lánchíd utca-Clark Ádám tér-Hunyadi János út útvonalon mehetnek fel a budai Várba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A jegybank sem tudta kizökkenteni a forintot

A nemzetközi piacokról a beszerzésimenedzser-index (bmi) jelentések mozgatják a devizapiacokat, míg magyar szempontból a legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése volt. Hétfőn végül a forint nagyjából a nyitó szint körül fejezte be a napot, míg hétfőn enyhe gyengüléssel indított, aztán benézett a 394-es szint alá, az 50 pontos vágás után viszont semmilyen jelentős elmozdulás nem történt az árfolyamban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×