INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

inforádió

belföld

parlament

országgyűlés

Jegybanki alapítványok, munkaerőhiány és Dunaújváros napirend előtt az Országgyűlésben

Infostart / InfoRádió

A jegybanki alapítványok, a munkaerőhiány és a dunaújvárosi időközi választás is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Tóth Bertalan, az MSZP képviselője újra Matolcsy György jegybankelnököt, illetve a nemzeti bank alapítványainak kifizetéseit támadta, a képviselő arra kérte a kormánypártokat, hogy ne falazzanak ahhoz, hogy még több nemzeti vagyon veszítse el közvagyon jellegét.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára válaszában újra hangsúlyozta, hogy a jegybank független a kormánytól, nem is fogadhat el utasítást a kabinettől, az alapítványok vagyona pedig gyarapodott, nem csökkent. Szél Bernadett az LMP társelnöke az egyre több ágazatban jelentkező munkaerő-hiányra hívta fel a kormánypártok figyelmét, majd úgy látta, hogy a kabinet sokkal inkább a külföldi multinacionális cégek érdekeit képviseli, a munkavállalók, illetve a kis- és közepes vállalkozások helyett. Cseresnyés Péter államtitkár válaszában úgy vélte, hogy pont az LMP vezeti félre a választókat, mivel 2010 óta csaknem 600 ezerrel többen dolgoznak Magyarországon, akik közül nagyjából 370 ezer embert a versenyszférában alkalmaztak. A Jobbikos Szilágyi György Andy Vajna kormánybiztost támadta, aki számításai szerint az elmúlt 3 évben csaknem 11 milliárd forintot talicskázott ki az országból, a kaszinópiac uralkodójaként. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a kontrollálatlanul és felügyelet nélkül működő szerencsejáték-ipar 2010 előtt milliárdos károkat okozott az államnak, mára azonban átlátható az ágazat, Andy Vajnának pedig 26 éve vannak vállalkozásai Magyarországon. Firtl Mátyás a KDNP részéről a trianoni békeszerződés évfordulójára, a június 4-ei nemzeti összetartozás napjára emlékeztette képviselőtársait, amelynek szellemiségét Potápi Árpád államtitkár szintén fontosnak tartotta. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a pártja által megnyert, hétvégi dunaújvárosi időközi választás tanulságait levonva azt biztosnak nevezte, hogy a városban nincs kormányváltó hangulat és a választók egy jelentős része nem kér a baloldal politikájából. Dömötör Csaba szintén így látta, majd viccnek nevezte, hogy az MSZP elnöke a szocialisták helyi vezetőjét szólította fel lemondásra.

Kapcsolódó hang

Jegybanki alapítványok, munkaerőhiány és Dunaújváros napirend előtt az Országgyűlésben
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018