eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma

Soroksár különadót vetne ki - lapszemle

Nem kell visszafizetni az Európai Uniónak azt a 100 milliárd forintot, amelyet az Állami Számvevőszék az egyetemek tavaly tapasztalt szabálytalan gazdálkodása miatt vetített előre – írta a Magyar Idők. Nem mindig felelt meg a munka színvonala az elvártnak – vallotta be az állami irodalomtankönyvek egyik fejlesztője a Magyar Nemzetnek.

Nem kell visszafizetni az Európai Uniónak azt a 100 milliárd forintot, amelyet az Állami Számvevőszék az egyetemek tavaly tapasztalt szabálytalan gazdálkodása miatt vetített előre – írta a Magyar Idők. A lap szerint az elmúlt egy évben sikerült 1,3 milliárd forintra lefaragni a felsőoktatási intézmények uniós forrásveszteségét.

Nem mindig felelt meg a munka színvonala az elvártnak – vallotta be az állami irodalomtankönyvek egyik fejlesztője, Nényei Pál a Magyartanárok Egyesületének szombati konferenciáján. Mind ő, mind pedig egy másik állami tankönyvfejlesztésben érintett lektor a Magyar Nemzetnek azt mondta: visszaállítanák a tankönyvválasztás szabadságát.

Ledina Kerámia Kft. néven céget hozott létre a pécsi közgyűlés, hogy a Zsolnay - szerintük elkerülhetetlen - felszámolása esetén továbbvigyék a másfél évszázados gyár működését - írja a Népszabadság. A céget hivatalos közlés szerint azért alapították, hogy fellépjenek a Zsolnay többségi tulajdonosának trükközése ellen.

Egyelőre nem döntötte el Dúró Dóra, hogy lemond-e a Jobbikban betöltött tisztségeiről, miután Vona Gábor érvényesítette a vétót, és nem engedte alelnöknek elindulni férjét, Novák Elődöt. A politikus a Magyar Nemzetnek azt mondta, arról nincs szó, hogy országgyűlési mandátumukat visszaadják.

A szavazók megbüntették a Magyar Szocialista Pártot 2010- ben, Gyurcsány Ferenc lemondása után pedig előre hozott választásokat kellett volna tartani – nyilatkozta a Magyar Időknek Molnár Gyula. Az MSZP elnökjelöltje kijelentette: nyitott és erős pártot szeretne csinálni, együtt tevékenykedne a civilek és a szakszervezetek mellett a „demokratikus ellenzékkel” is, hogy 2018-ban leváltsák a kormányt. Molnár szerint a pártnak a parlamenten kívüli, utcai politizálásra is szüksége van, ezért különválasztaná a pártelnöki és a frakcióvezetői funkciót.

Különadóval akadályozná meg Soroksár, hogy tömegesen jelentkezzenek be külföldi kamionosok – olvasható a Népszabadságban. Napi 350 Ft-ot, azaz évi csaknem 128 ezer forintot szedne be a 23. kerületi önkormányzat. A cikk szerint a 22 ezer ember lakta kerületben már mintegy kétezren jelentkeztek be egy a nagybani zöldségpiac területén működő panzióba.

Hatalmas hullámvasúton vannak túl azok a befektetők, akik az elmúlt években befektetési céllal, vagyonuk értékének megőrzése érdekében vásároltak aranyat, a napi.hu szerint azonban az elmúlt időszakban azonban ismét egyre több érv szól a nemesfém mellett. Ráadásul ez a befektetés nem elérhetetlen és egyre kevesebb hátránya van más formákkal szemben.

A világ 2000 legnagyobb cége között 463 európai kapott helyet, ezek együttes piaci kapitalizációja eléri a 10 ezer milliárd dollárt – írja a Portfólió. A 10 legnagyobb európai vállalatból 5 bank vagy biztosító, de előkelő helyet szereztek maguknak az autógyártók is.

A Pénzcentrum arra hívja fel a figyelmet, hogy idén már kötelező a magyarországi nagyvállalatoknak négyévente energetikai auditot végezniük. A feltételekről, határidőkről a gazdasági portálon olvashatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×