eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Át lehet majd sétálni a Normafáról a Széchenyi-hegyre

Át lehet majd sétálni a Normafáról a Széchenyi-hegyre

Elfogadta a 12. kerületi képviselő-testület a Normafára vonatkozó kerületi építési szabályzatot. Jelentősen visszaléptek a korábbi beépítési elképzelésektől.

A Normafa törvény által 2013-ban megteremtett beépítési lehetőségektől 90 százalékban visszalépett a 12. kerületi önkormányzat a legutóbbi testületi ülésen a kerületi építési szabályzat elfogadásával.

Váczi János alpolgármester a döntést azzal indokolta, hogy az eddigi egyeztetések, valamint az egy évvel ezelőtti helyi népszavazás tapasztalatai alapján a legelső elképzeléshez képest jóval visszafogottabb tervek születtek a terület rehabilitációjára, a kerületi építési szabályzatot pedig ehhez a csökkentett műszaki tartalomhoz igazították.

Mindez azt jelenti, hogy a Normafa törvényben is szűkebbre szabhatják a beépítést, utóbbi módosítása már szintén folyamatban van az önkormányzat tájékoztatása szerint.

A csaknem 380 hektáros területen az szabályzat szerint a Harangvölgyben 0 százalékra, az erdős területeken pedig 0,1 százalékra csökkentették a beépíthetőséget, vagyis kizárólag kiszolgáló helyiségeket, illemhelyet és pelenkázót építhetnek az erdős területeken is.

Jelentős fejlesztések várhatóak viszont a Gyermekvasút-Eötvös út-Konkoly-Thege Miklós út által határolt sávban. A tervek között szerepel az Olimpia szálló teljes vagy részleges lebontása, helyén egy közpark építése. Így közvetlen gyalogos kapcsolatot teremtenének a Normafa és a Széchenyi-hegy között.

Az Eötvös út Normafa út ás Síház között szakaszának forgalmát a Gyermekvasút nyomvonala mellett kialakítandó új útra helyeznék, míg a Konkoly-Thege Miklós út felső részén egy parkoló helyeket hoznának létre, ami lehetővé tenné, hogy megszüntessék a Síház melletti parkolót és a buszfordulót.

A kerületi szabályozási terv része az is, hogy Eötvös út 48-as számú védett villaépületben hoznák létre a Normafa információs központját, a nagyobb léptékű fejlesztések részeként itt lenne a Széll Kálmán térig meghosszabbított fogaskerekű felső végállomása is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×