eur:
389.55
usd:
361.98
bux:
68446.95
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Edvi Péter: Sok gyerek csak ilyenkor, ingyen tud csúszdázni

Edvi Péter: Sok gyerek csak ilyenkor, ingyen tud csúszdázni

A szegény és gazdag családban élő gyermekek életkörülményei között egyre nagyobb a különbség - mondta az InfoRádióban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke. Edvi Péter szerint körülbelül 350 ezer gyerek él ma Magyarországon olyan viszonyok között, amelyben a családja nagyon keveset engedhet meg magának.

„Óriási lesz a rendezvény, minden munkatársunk és önkéntesünk ezen dolgozik, arra számítunk, hogy szombaton és vasárnap 4-500 ezer gyermek és felnőtt jön el, mindent beleadunk, hogy jól szórakozzanak. Harminckilenc helyszínen, három színpadon szórakoztatunk” - mondta el a gyermeknapi rendezvényről Edvi Péter.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke kiemelte a gyermeknap alkalmat ad arra is, hogy az élethelyzetét is megvizsgáljuk. Hozzátette, sajnos elég nagy a szakadék.

„Sok olyan családdal találkozunk, amelyek rossz anyagi körülmények között élnek” - mondta Edvi Péter.

Hozzátette, gyakran hallani, ahogy a szülők a gyerekeiknek mondják, ilyenkor lehet csúszdázni, zenét hallgatni, mert nem kerül semmibe.

„Az olló eléggé szétnyílt. A kormánytól lehetett hallani, hogy a gyermekélelmezési programba nyáron 350 ezer gyereket vonnak be, ők minimum egy meleg ebédet kapnak. Nem megy senki ingyen ebédre, ha nincs rá szüksége. Körülbelül ez a szám stimmel, körülbelül ennyi gyerek él olyan viszonyok között, hogy nagyon keveset tud megengedni magának a család, ezáltal a gyerek szenved és esetleg nem is fejlődik úgy, ahogy kellene” - jelezte Edvi Péter.

Hozzátette, ezen segít a gyermekélelmezési program, de kell ceruza, iskolatáska, könyv és meleg ruha is, ami ezeknek a gyerekeknek gyakran nincs meg.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke elmondta, a szervezet egész évben együttműködik a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvánnyal. Mint mondta, szükséges a lelki segély, mert az a gyerek, akinek szinte semmije sincs, eleve sérült és sok az olyan gyerek is, akiket a szüleik hanyagolnak el.

„Az Unicef nagyon szerencsétlen reklámkampányából – amelyben azt lehet látni, egy jó ügyet hogyan lehet félrevinni -, is látszik, vannak gyerekek, akiket bántalmaznak. Nekik szükségük van vigaszra, nagyon fontos, hogy a Kék Vonalon tudnak tanácsot kérni, elpanaszolhatják ott a bajaikat” - hangsúlyozta Edvi Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×