eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A hősök napja a Hősök terén

A hősök napja alkalmából ünnepséget rendeznek vasárnap Budapesten, a Hősök terén. Emiatt a környéken forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala az MTI-vel közölte: vasárnap délelőtt a Hősök emlékkövénél a díszszázad tiszteletadásával kezdődik az ünnepség. Beszédet mond Simicskó István honvédelmi miniszter és fellép a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. Az ünnepségen egy második világháborús lövegből négy díszlövést is leadnak. Ez - mint kiemelték - teljesen biztonságos, de várhatóan erős zajhatással és füsttel jár majd. Emiatt a szervezők a környékbeli lakók és járókelők megértését kérik.

A programok miatt vasárnap reggel 8 órától délig le lesz zárva a Kós Károly sétány a Hősök tere és a Hermina út között. Forgalomkorlátozásra kell számítani továbbá az Állatkerti körútnak a Hősök tere és a Gundel Károly út közötti szakaszán, valamint a Hősök tere körüli úttesten. Emellett már szombat este 8 órától tilos lesz megállni és várakozni a Hősök tere teljes területén, az Állatkerti körúton, valamint az Ötvenhatosok terén, a Műcsarnok melletti buszparkoló teljes területén.

Az Országgyűlés a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a magyar hősök emlékünnepéről szóló 2001. évi törvényben nyilvánította a magyar hősök emlékünnepévé minden esztendő májusának utolsó vasárnapját.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×